Torne de portar el meu fill a escola i al meu carrer, vora el contenidor de la brossa, trobe dos policies nacionals parlant amb un negret d'aquests que recorren València en bici, de contenidor en contenidor, arreplegant ferro vell, aparells trencats, persianes en desús o qualsevol objecte que es puga vendre al rastre o als desballestadors. Li pregunten què fa, si va amb altres companys, li demanen la documentació, i la cara del negret té la por als ulls. Els que passem per davant ens quedem mirant-los, amb l'evident curiositat que sempre provoca la policia, amb la sospita que genera vore qualsevol persona envoltada d'agents de l'ordre.
I malgrat conéixer la raó per la qual identifiquen aquest xaval, no deixa de sorprendre'm la persistència de la policia em cometre els mateixos errors des dels temps del franquisme. Per a la policia és sospitosa qualsevol persona d'un altre color de pell, aspecte d'immigrant o robes alternatives. Unes rastes, uns pantalons amples o una pell massa blanca o massa negra són motiu immediat d'identificació i, suposem, agraïment dels superiors per la faena ben feta. Sembla que no se n'adonen, o no vullguen adonar-se'n, que els delinqüents no solen portar uniforme.
De segur que si passa pel costat en aquest mateix moment un conseller de la CAM, un gestor d'EMARSA o el broker que reconeixia l'altre dia a la televisió que com pitjor anava la crisi, més diners guanyava ell, no se'ls ocorreria identificar-los, ni demanar-los el DNI o el permís de residència (tot i que el broker és estranger). El possible robatori o desperfecte que podia causar el negret de la identificació, en el suposat que delinquira, que de segur que no n'era el cas, no podria arribar al preu dels cafes dels consellers de la CAM. Però el negret és sospitós i el gestor d'EMARSA ciutadà amb dret a la presumpció d'innocència. En fi, el món està mal fet, i la nostra societat malalta, perquè els principals lladres porten vestits de Milano i corbates italianes i s'asseuen (o no s'asseuen, però cobren per fer-ho pressumptament) als escons del Parlament i els consells d'administració.
8 comentaris:
Espere, sincerament, trobar un dia la perra d'Amorós i tot el consell de la CAM furgant al contenidor.
Quin plaer! I a més que serà l'única manera de que els detinguen
Tens una ment privilegiada sas analitzar la realitat
Efectivamente, el mundo está mal, el racismo está encima del tapete, las apariencias engañan, ¿Qué podemos hacer?... por lo menos cambiar nosotros mismos y cuando seamos “100 monos (la teoría del mono cien, o de la masa crítica)” igual el sistema cambia.
Gràcies anònim
No conozco la teoria de los 100 monos, Josevi.
Dicen que un biólogo y zoólogo llamado Lyan Watson relató en su libro: "Lifetide: The Biology of Consciousness”,(yo no lo he leído) un experimento que se llevó a cabo allá por los años 50 en las islas de Khosima. Una hembra de un grupo de monos (Macaca Fuscata) aprendió a lavar unas patatas para quitarles la arena. Aprendieron todos los monos jóvenes de la isla, y con el tiempo (sin que pasase ningún mono con el conocimiento a otras islas), los monos de la misma especie de las otras islas aprendieron a lavar las patatas. De ahí la teoría de que cuando una cantidad de elementos de una especie aprenden algo, ese conocimiento se establece en la especie (Karl Jung también se basaba en esto para hablar del “inconsciente colectivo”). El rayo laser tiene el mismo mecanismo. Uno fotón comienza a oscilar y “por simpatía” se van uniendo el resto hasta que cuando se alcanza la masa crítica (número de fotones suficientes) aparece un rayo de luz coherente. Bien pues esperemos que esto ocurra en el ser humano, de forma que si cada uno cambiamos, llegue un momento que cambiemos todos (y que esto ocurra en el sentido adecuado).
Salut
Gracias Josevi, muy interesante. De hecho ha habido muchas veces que se han descubierto inventos al mismo tiempo en diferentes lugares. Debe tener que ver con una cierta madurez evolutiva o cultural
Publica un comentari a l'entrada