7/04/2022

Llegir en valencià. El despertar.


La Fundació Bromera per al foment de la lectura ha organitzat, un any més, la campanya Llegir en valencià, en aquest cas, per la sostenibilitat i amb l'objectiu de visibilitzar els Objectius de Desenvolupament Sostenible del planeta (ODS). 

Onze llibres composen aquesta col·lecció que publiquen els periòdics Levante i Información, els dissabtes i diumenges de juliol per 1€. La campanya està dirigida a un públic lector que s'inicia en la lectura en valencià i es compromet amb la salut del planeta. 


Diumenge 10 de juliol, amb el diari Levante, (diumenge 23 de Juliol amb Información d'Alacant) apareix el volum dedicat a una Educació de qualitat titulat El despertar. Una narració d'Enric Senabre amb il·lustracions de Pablo Caracol, ambientada en la Vila de Muro en la comarca del Comtat, en què una mare fadrina, Clara, ha de tractar de conciliar el seu treball de zeladora a l’hospital i l’educació de Paula, la filla adolescent de la qual sent que es va separant a poc a poc. La preocupació pel futur de la filla farà que s’implique en l’institut i que descobrisca una nova oportunitat acadèmica i vital.

Perquè les persones no som rius i podem tornar arrere, el retorn a les aules li permetrà recuperar el temps perdut, aprendre a valorar-se a si mateixa i acostar-se de nou a la seua filla.

Un relat en què les aspiracions personals, l'educació integral de qualitat. la memòria històrica i la Filosofia es combinen de manera virtuosa per aconseguir una vida viscuda amb intensitat.