12/29/2009

ERO públic a l'estil PP

L'ajuntament d'Alcoi, amb el seu alcalde al capdavant, vol fer-se un lloc a la història polìtica del país. No es conforma amb arrassar el paratge natural de la Font Roja amb la construcció d'un hotel de luxe que limite l'ús popular del parc natural, no es conforma amb voler un camp de golf en zona protegida, ni amb entestar-se a construir una incineradora vora el poble. No, no es conforma amb tot això, a més, Jordi Sedano, l'alcalde zaplanista d'Alcoi, també vol convertir-se en el primer en implantar un ERO (Expedient de Regulació d'Ocupació) a l'ajuntament. Fins ara, aquestes coses eren patrimoni de l'empresa privada, però com que aquest personatge no guanya prou per pagar processos judicials que perd un rere l'altre (els tribunals l'han obligat a desfer el parc de la Rosaleda amb un cost elevat per al poble, econòmicament i socialment, pels perjudicis que ha implicat), ara s'ha decidit a retallar drets laborals als funcionaris municipals.
A més d'acomiadar una bona part de la plantilla, també pretén retallar drets socials que els seus treballadors tenien per convenis prèviament acceptats i per pertànyer a un col·lectiu, el funcionaritat, que regula les seues condicions per normes superiors. Però això és igual, Sedano vol anar més lluny i, com sembla que sap que l'amigüito Camps no l'estima, vol donar-se a conéixer i passar a la història.
Quina desgràcia per als alcoians! Però el pitjor de tot és que el van votar, i per majoria absoluta! Coses de la democràcia.

4 comentaris:

josevi ha dit...

Si li han votat per majoria, ara han d'acceptar les conseqüències. Això té la llibertat i la democràcia. A veure si aprenen la lliçó. No et estrañe que li tornen a votar per majoria. L'ésser humà és així, moltes vegades necessites coscorrones molt fortes per a aprendre.

Enric Senabre ha dit...

Sí, és cert, però ja comença a ser un problema democràtic aquest dels representants que es creuen amb dret a tot. Mira Berlusconi, el nostre Camps, Fabra, en fi, haurem de repensar els mecanismes de control democràtic.

josevi ha dit...

Si, però dóna la casualitat, que és la "tribu" política, la qual fa les lleis... llavors, per a ells tot són prevendas. que passaria si qui legisla, no sabera que estrat social petenecería després d'haver fet les lleis?. Si les normes i lleis que "regulen" als polítics, no les feren aquests, altre gall els cantaria. En fi, com bé dius, repetemos la lleis democràtiques. És el millor dels mals.

emilio ha dit...

Yo creí que el GIL (partido que casi llegó a controlar la costa del sol a finales de los 90 y comienzo de 2000) había sido el máximo exponente en este país de un anti-modelo de gobierno municipal.
Pero ahora me doy cuenta de están saliendo a la palestra sus alumnos más aventajados!