7/27/2009

Desgast democràtic


He de dir, de primeres, que no confiava en la via judicial per a la resolució del conflicte de la ciutadania. Ni per aquest tema ni per cap altre tema polític. En realitat, em semblava una manifestació d'impotència, ja que no hem pogut parar aquest despropòsit amb pressió social ni política. Però crec que m'enganyava, perquè el tema de la ciutadania, ho he de reconéixer, ha suposat una autèntica violació de drets fonamentals, i en aquest cas, res millor que la divisió de poders per protegir-nos. En realitat, i vista la reacció de la Conselleria, no pensaven abandonar aquest atac frontal al dret a l'educació per molta pressió social que desenvoluparem. La seua actitut és clarament antidemocràtica i justificable només des de la voluntat autoritària d'imposar les seues idees i des d'una postura antidemocràtica de vulneració dels drets dels que no combreguen amb ells (literalment).
Ara es veu clar, els que volen manipular els escolars, privar-los del dret a la formació ciutadana i impedir-los de pensar autònomament són ells, i han sigut sempre ells. Acostumats com estan per anys de govern antidemocràtic es creuen amb el poder suprem de desafiar fins i tot als seus amics els jutges. Però potser aquesta vegada han anat massa lluny, potser tant de trage i tantes bosses de Louis Vuitton els ha augmentat l'ego fins el despropòsit. Esperem que els quede poc, pel bé de tots i de la democràcia,

5 comentaris:

emilio ha dit...

He leído hace unos días que "se acabó la ciudadanía en inglés". Supongo que se ha impuesto la cordura y que las movilizaciones de la comunidad educativa han dado sus frutos.
Espero que el próximo curso sea más tranquilo y que nos dejen hacer nuestro trabajo.
Un abrazo: emilio

Enric Senabre ha dit...

Pues sí, al final el TSJCV ha impuesto las cordura, y aunque dijeron que iban a recurrir y que continuaban con el inglés, al final han abierto estas plazas al profesorado de filosofia i historia normal. Pero este curso aún no srá normal, ya han desplazado a gente y nos han obligado a dejar la ciud a profesores itineraantes. Pero bueno, la división de poderes está sirviendo a la democracia.

Sergi ha dit...

Hola Enric, soc Sergi Pitarch periodista i autor del bloc www.canviemlarealitat.com. En estos moments estic fent un treball d'investigació per a l'Acadèmia Valenciana de la Llengua sobre la importància del la blocosfera en la difusió del valencià a internet. Ara faig l’inventariatge de tots els blocs fets al País Valencià o per valencians i valencianes. En breu us passaré una enquesta a tots els blocaires per conèixer les seues motivacions. Si t'interessa col•laborar només hauries de contestar a l'enquesta que us passaré a tots en un futur. Però em faria falta un correu de contacte. Si vols més informació el meu correu spitarchtreballavl@gmail.com

emilio ha dit...

La iniciativa de Sergi parece interesante. ojalá alguien hiciera algo así en castellano. Un saludo: emilio

Corpi ha dit...

És veritat que ara volen ensenyar xinés a les escoles per a poder donar l'assignatura de ciutadania?