Quan parlem de retalls només pensem en números, quantitats abstractes que sembla necessari esborrar. Però el problema és que qualsevol retall abstracte als pressupotos macroeconòmics es concreta en unes persones a les quals els afecta de manera directa. Si es tracta de sanitat, potser represente un mes de patiment, major incertesa o fins i tot un agreujament. Si parlem de serveis socials, més dependència, més solitud i fortes dosi d'amargura. Però jo us puc parlar d'educació, i us puc ben assegurar que els retalls educatius es tradueixen en baixa autoestima, abandonament i marginació social.
Com deia en un post anterior, al País Valencià hem quedat un poc al marge del gran retall que estan fent altres comunitats, però abans de la dimissió de Camps, es va preparar la gran retallada i ja es va reduir l'atenció a la diversitat, l'educació compensatòria, les ràtios i l'ensenyament en valencià. Vull dir que nosaltres ja tenim el retall fet, que s'ha traduït en menys professorat als centres.
Per exemple una mesura com la limitació dels grups ha portat a la desaparició de molts PDC's, grups especials que permetien a l'alumnat graduar amb unes adaptacions curriculars. La seua desaparició es traduirà en que 15 alumnes perden un any de la seua vida, se'ls aboque a una repetició i, en molts casos, a una pèrdua de autoestima i a un abandó del sistema escolar. Més fracàs i, sobretot, més patiment per a una gent que ja en té prou.
La desaparició de programes de compensatòria i d'atenció a l'alumnat immigrant significarà més separació, menys integració, més burles, més fracàs, més rancúnia, més odi, més desempar. Tot plegat una societat més insolidària i egoista. Els resultats ja els recollirem d'ací uns anys.
La reducció d'ensenyament en valencià crearà sentiments de revenja, d'abandonament i, en alguns casos, desencís, a més de posar en perill la tan necessària convivència.
L'augment de ràtios fins als límits legals màxims i fins i tot superar-los portarà desatenció, estres, suspensos, fracàs.
Això només a València, si pensem en les Comunitats on volen fer desaparéixer les tutories, augmentar el número d'hores de treball i el número d'alumnes per aula, podeu multiplicar per 3 totes les desgràcies personals i col·lectives que he enumerat abans.
Realment és rentable això? Paga la pena aquest preu? No caldria retallar en altres aspectes que no afecten tan directament la vida de les persones, la seua dignitat, els seus drets i la seua felicitat?
Jo no votaria mai un partit que em venga açò com un peatge necessari per millorar la societat, mai, de segur que està mentint-me. Ara vosaltres penseu-ho.
12 comentaris:
Está muy bien esta entrada que has hecho, porque pone de relieve, lo que realmente se pierde, oculto detrás de esos “macro números” de recorte, por culpa del pensamiento imperante de: “son otros los que lo pierden”.
En fin, esperemos que una mayoría se haga consciente lo antes posible (y si puede ser antes de la elecciones) de que estas propuestas, son como si nos propusieran comernos el caballo que montamos, y después nos digan “al galope”.
Quien planta pepinos, que no espere otra cosa que recoger pepino. Si te cargas la educación, no esperes otra cosa que vagancia, caos y delincuencia por doquier, encima, se les echará la culpa a los propios afectados, que “socialmente” han sido avocados a esa situación. Y justificarán las medidas de represión porque son “unos inadaptados”.
¿Qué lógica utiliza el PP, para que les preocupe tanto el problema del “aborto” y no les preocupe nada, los niños que ya están pululando por el mundo?.
Salut.
¡Ya salió el aboto! Eso ni siquiera es mezclar las churras con las merinas, es mezclar los churros con las Meinas, Josevi.
El problema de la mala educación es que sus frutos se recogen años después y después nos preguntamos porqué. Es como echar sal a la tierra. Y yo veo que el PP en el gobierno hace eso, por tanto ya sabemos lo que hará cuando ocupe el gobierno central. Aprendemos de los hechos, no?
Y porqué no os preguntáis antes el motivo de los recortes, os daréis cuenta de que se debe recortar en tiempos de crisis, crisis mundial, pero agravada en España, si la comparamos con otros países, y uno de los motivos es la mala gestión del gobierno central.
És evident, anònim, que una bona part de la responsabilitat en aquesta crisi la tenen els polítics, els centrals i els autonòmics. Però també els banquers, representants d'organismes econòmics (FMI, Banc Mundial, etc) i especuladors. Dir que la responsabilitat és del govern central és un reduccionisme que només busca exculpar un president autonòmic que ha endeutat la seua autonomia de manera absurda i despòtica (Camps, el dels vestits), i uns poders econòmics que continuen estafant els poders públics (amb el seu consentiment, és clar)
Por supuesto que los banqueros, políticos, tanto autonómicos como centrales, y más organismos tienen su parte de culpa, pero resaltas a Camps, es cierto que está imputado como otros políticos de cualquier bando (y por eso no debería de haberse presentado a las elecciones del 22M), pero la verdad es que os pregunto que ha hecho Camps? Recortar gasto público y promocionar Valencia para que crezca el turismo que es el que permite que la balanza de pagos sea positiva, ya que como cualquier país desarrollado, la principal fuente de capital de España es el turismo.
Acaso es mejor un gobierno como el que ha habido en Castilla La Mancha? No, obviamente no.
M'agrada la discussió, anònim, però també m'agradaria saber amb qui discutisc, si és possible, vivim en una democràcia i allò més enriquidor és justament açò que fem, contraposar opinions. No calen anònims.
Bé, he parlat de Camps, per Bancaixa (desarrelada), la CAM (intervinguda), Terra mítica (quebrada i venuda a preu de saldo a càrrec del contribuient), la Fòrmula 1 (encara no sabem quina rendibilitat dona, de moment tot despeses), el deute valencià (que és dels més elevats), la falta d'implantació de la llei de dependència (estem a la cua de l'estat), l'estat de l'educació (les xifres de fracàs més vergonyoses de tot l'estat)... en fi, vols més?
Estoy atónita. Según la OCDE la media de alumnado en España es de no llega a 20 alumnos, mientras que en Europa es de poco más de 20(según A3). Esto parece justificar que Antena 3 diga que "la ratio de alumnos en España es menor que en el resto de Europa". Entonces no sé porqué hoy hablé con una compañera que en 1º ESO está con 30 alumnos/as por aula, y en 1º BAch con 35, y así con todos los que preguntemos. POr su parte, Esperanza Aguirre no tiene empacho en repetir y casa gritar que "no hay recortes en la enseñanza". ¿Qué pasa con tanta mentira mediática sobre la enseñanza? ¡Es indignante!
Tienes razón, en una sociedad democrática como la nuestra no hace falta el uso de anónimos.
Sí, la situación económica del país (y de Valencia) es lamentable, por los motivos antes mencionados. El hecho de que Bancaixa y CAM esten como estan, hace que nos demos cuenta de la situación, de que es una crisis financiera y política (Ya que el gran problema de EEUU es en gran parte político, y lamentablemente lo que afecta a EEUU nos afecta a todos, y peor es aún el hecho de que el problema político no es solo de EEUU). Con respecto al Fracaso escolar (29,2%, es la sexta comunidad con más fracaso escolar) y el hecho de que no exista una ley de dependencia, nos hace darnos cuenta de que la situación esta peor aún, todo eso y más se ve reflejado en la deuda valenciana (La segunda más alta de toda España, y si le sumamos la de Cataluña, la más alta, y la de Madrid, la tercera más alta, acumulan el 61,3% del total del endeudamiento regional).
Por todo eso nos damos cuenta de que hay que hacer recortes, y es que es tan grave la situación que los recortes llegan a asuntos sociales, como son la sanidad, la educación...
Solo hay una cosa en la que no estoy de acuerdo con todo lo que has mencionado antes, el tema de la Formula 1, tu dices que no se sabe la rentabilidad que va a dar, y que por ahora son todo gastos. Yo no lo creo así y me baso en los datos ofrecidos por este artículo:
<>
Lamentablemente ese es otro gran problema, la influencia y la manipulación por parte de los partidos políticos en los medios de comunicación. Que yo diría que es peor aún, porque de las crisis se sale, pero es muy difícil desintoxicar a una sociedad cuando el foco de intoxicación son las fuentes de información que nos ofrecen cultura, y en muchos casos, es una cultura falsa y por lo tanto sin valor alguno, o ese es mi punto de vista.
El artículo es este: (No sé porque no me ha dejado enviarlo)
Los datos oficiales sobre el impacto de la Fórmula 1 en la Comunidad Valenciana son claros: se genera 70 millones de euros de renta (128 si se suma toda la semana previa a la competición); 5.000 empleos directos; y repercusión en turismo convencional y de negocios. Pero, sobre todo, ofrece la posibilidad de que la inversión tenga continuidad.
Sin Fórmula 1, el porcentaje de ocupación hotelera del último fin de semana de agosto se reducía al 65%. Con la competición, no baja del 75% y se llega a alcanzar, como en la edición de 2008, el lleno total.
Atendiendo a las últimas cifras de audiencia, la Fórmula 1 atrae a un público potencial de 500 millones de espectadores, un 10% de la población mundial.
Sí Teresa, és difícil coneixer la veritat (si existeix) de la situació educativa, però jo també et puc ben assegurar que hem arribat a les ràtios superiors en els grups, han apurat al màxim. supose que augmentaran les dades en el pròxim informe i ja estarem al nivell. No podia ser que estiguérem millor!
Hola Álvaro, semble entendre que els retalls i la reducció del dèficit és la única solució a la crisi, però com més retallen, més crisi, mira Grècia i mira Portugal (ho comente a l'última entrada). No sembla ser aquesta la solució.
Ara bé, també és cert que no volem balafiar els recursos en projectes faraònics. Es tracta d'invertir en aspectes que proporcionen rendibilitat social.
Pel que fa a la F1 només llegim projeccions i càlculs, tant de bò siga com dius i diu l'article, però jo en desconfie molt d'aquest càlcul hipotètic tan optimista
Publica un comentari a l'entrada