9/29/2010

Normalitat

Mourinho és un mestre prestigitador. Sap perfectament què dir als mitjans de comunicació per dirigir l'atenció allò on li convé. Que el Madrid no juga bé, critica al Barça Que no guanya, menysprea al Getafe. Amb tot això aconsegueix que es parle d'allò més intranscedent i no d'allò important.
De la mateixa manera el govern i la patronal juguen a distraure l'atenció en una jornada de vaga. Si aquesta ha funcionat bé, aleshores cal remarcar la normalitat en l'acompliment dels serveis mínims. Si el seguiment és satisfactori aleshores posem l'accent en els piquets informatius.
No us sembla que si les dades foren satisfactòries per al govern les donarien de primeres? Si necessiten assenyalar la "normalitat" de l'excepcional, és a dir, d'uns serveis mínims que són extraordinaris, és perquè la normalitat és l'absència al treball.
Una altra cortina de fum és la del dret al treball. "S'ha garantit el dret al treball d'aquells que han volgut treballar", diuen. De qui? Dels quatre milions d'aturats? quin dret al treball tenen? Quin xorrada diuen! Però es queden tan amples i ens fan oblidar que els autèntics piquets violents són els empresaris (que amenacen amb l'acomiadament), els mitjans de comunicació controlats pel poder (que ens han estat recordant sense parar que aquesta vaga no funcionaria) i la desmoralització i incertesa que ens assalta.
La vaga ha estat molt bé, i més si tenim en compte la situació econòmica que travessem i la pressió i el xantatge brutal a què han sotmés la ciutadania. Amb tot això queda lloc per a l'esperança.

10 comentaris:

Jesús Párraga ha dit...

Company, espere que tingues raó. Ja coneixes la meua desconfiança envers els sindicats però... Aquesta és la segona vaga general que no secunde: la primera va ser el 11 de desembre de 1988 perquè estava fent la mili i en aquesta ocasió no estic en actiu... de totes maneres estic molt confús.

Enric Senabre ha dit...

Ja t'he llegit al blog, i et trobe baix de forma. Ànim

pau s. ha dit...

has donat en el clau amb aquest article. La vaga ha funcionat, encara que han estat dies abans intentant que fora el contrari.

Enric Senabre ha dit...

Els diaris d'avui no diuen el mateix, però clar, és cert que al xicotet comerç i l'administració, que és el que es veu, ha sigut menor, mentre que a la industria i transport ha estat majoritari.
S'han produit molts canvis socials i hem de repensar els mecanismes de lluita.

Jesús M. Tibau ha dit...

això de penjar cortines de fum i distraure el personal ja és massa vell, perpò continua practicant-se, amb encert, em temo

Enric Senabre ha dit...

Certament, no per conegut és menys efectiu. Funciona quasi sempre, fins i tot quan es detecta. Però també és difícil escapar en un món dirigit per l'espectacle que ens marquen els mitjans.

Corpi ha dit...

Si hi ha algú especialiste en desviar l'atenció del que passa, eixe és el PP Valencià. Quins mestres!

Enric Senabre ha dit...

I tant! Mira si els funciona!

emilio ha dit...

Demasiados maestros en distraer la atención de los ciudadanos. Parece que lo del "pan y circo" romano está de plena actualidad, hasta tal punto que seguramente dentro de unos años algun sociólogo tipo Giddens calificará estos años como los de "la sociedad distraída", posiblemente porque los problemas que tenemos nos desbordan y nadie nos ofrece soluciones ni tenemos herramientas para solucionarlos nosotros.

Enric Senabre ha dit...

Buen concepto, la sociedad distraida, ja ja, es de Giddens o tuyo? Muy bueno