10/20/2022

Premi ACIA de divulgació d'IA al llibre IA. Com els algorismes condicionen les nostres vides

 L'Associació Catalana d'Intel·ligència Artifical (ACIA) ha concedit el primer premi dels  Premis als millors treballs de difusió sobre Intel·ligència Artificial al llibre de l'editorial Sembra i elaborat per Vicent Costa i Enric Senabre, IA. Com els algorismes condicionen les nostres vides

Es tracta d'un prestigiós premi  que, des de 2012, reconeix el treball realitzat en la difusió de la IA. 

Enguany, els premis s'han concedit en el marc del 24é congrès Internacional de l'ACIS 2022 i Vicent Costa, investigador de l'IIIA- CSIC i la Universitat Autònoma de Barcelona, ha acudit a recollir-lo.




Estem molt contents per la concessió d'aquest premi que reconeix un treball que ens situa davant els reptes urgents que ens planteja la intel·ligència artificial. A partir d’exemples quotidians, ens ofereix eines per a reflexionar sobre les implicacions socials i morals dels algorismes que ja condicionen les nostres vides. Un llibre imprescindible per a prendre partit en una lluita desigual però apassionant de la guerrilla democràtica contra el control de les grans corporacions tecnològiques.

Aquest prestigiós premi va premiar l'any passat  L'observatori d'Ètica en intel·ligència artificial de la Universitat de Girona, i enguany ha concedit el segon premi al curs "CiutadanIA: intel·ligència artificial per a tothom" desenvolupat per especialistes d'IDEAI-UPC.