4/07/2018

Espanya està perduda

Passada l'eufòria inicial per la posada en llibertat "provisional" del President Puigdemont i la desestimació del delicte de Rebel·lió, la resposta de les institucions polítiques i judicials espanyoles és més que preocupant. En compte d'una reflexió sobre la justícia d'unes mesures aplicades amb precipitació i un sentit merament repressiu, s'han dedicat a insistir en el manteniment de les mateixes de manera acrítica i sobreactuada.
En cap moment han demostrat la més mínima reflexió o valoració del camí transitat. Han preferit negar, criticar i desestimar qualsevol mesura que s'oposara a la postura oficial. Amb aquesta actitud demostren que en cap moment han buscat una Justícia autèntica, sinó que han utilitzat la justícia amb finalitats polítiques, i per això ara no els afecta la sentència alemanya, perquè el fet de ser injusta ja se sabia, ells només volien eines per eliminar la dissidència, aplicar una raó d'estat repressiva i eliminar l'enemic.
Però si aquesta és la resposta del jutge responsable de la destrucció del Procés, si la negació és la única alternativa que proposen, això significa que el problema polític d 'Espanya és irresoluble. Amb
l'actitud de M. Rajoy i S. Saenz de Santamaria, de Llarena i de Lamela, de Jimenez Losantos i l'ABC, i El País i El Mundo... no es pot anar enlloc, més que a un règim més repressor que prefereix mantenir a la població emmordassada, als innocents engarjolats i als corruptes governant.
El panorama polític és dessolador, amb un PP que nega fins i tot les falsificacions reconegudes de la seua esperança blanca per un simple Master (què faran quan es tracte d'autèntics interessos polítics o econòmics?), un Ciudadanos que diu tenir prudència quan apuntala la mentida sense rubor i un Psoe que calla amb suposada astúcia política, però amb un menyspreu evident als principis que el van fundar.
El poder judicial està desbocat i la premsa agenollada i sense pols. Amb aquest equipatge qui recuperarà Espanya? Si és precís eixir d'Europa per mantenir Espanya unida, cap problema, perquè l'esmicolament del règim és tan putrefacte que mantenir-lo és la única ocupació a la que es poden dedicar els pares de la Pàtria. No tenen temps per dedicar-se a les minúcies de governar, garantir els drets humans i construir una societat moderna i democràtica.