9/07/2017

És l'hora!

Ho vaig dir als primers mesos de govern del Botànic en una Carta al conseller Marzà, "Haurem de recordar a la Conselleria que si volen prestigiar l'educació pública s'ha de reconéixer els professionals que la porten endavant". En aquell moment és tractava d'un prec comprensiu, d'un toc d'atenció. 
Després ho vaig repetir fa uns mesos, amb un to d'exigència més alt, més rotund, "Ha arribat el moment de recuperar els drets perduts del professorat. (...) No podem esperar més, és l'hora del professorat valencià." Però sembla que aquesta Conselleria és sorda a tot allò que no passe pel Tribunal de Justícia o els mitjans de comunicació de la caverna mediàtica. I per això, ara ho torne a repetir amb una irritació rotunda i una exigència impostergable.
Ara que els principals sindicats del sector educatiu, l'STPV amb Ja toca! i la Plataforma per l'ensenyament públic amb #RevertirRetallades, han llençat campanyes per reivindicar els drets perduts pel professorat, és el moment d'alçar la veu i amplificar el missatge. No podem esperar més. No esperarem més. 
Cal introduir les reivindicacions laborals a l'agenda de les meses de negociació, com demana l'STPV, i aconseguir un compromís ferm per #RevertirRetallades al professorat. Tornar a les 18 lectives, les tutories de primària, el reconeixement horari als caps de departament, eliminar els descomptes per baixes i absències justificades, actualitzar el sou...
Són reivindicacions laborals, perquè ja ha arribat el moment de dir que som treballadors de
l'ensenyament i com a treballadors tenim uns drets que s'han vist esquinçats i trepitjats pel govern popular nacional. Però el govern valencià porta més de dos anys de govern i no ha donat un pas per revertir la situació que va heretar, tot i que en el moment de produir-se va alçar la veu per denunciar-ho i va dir que estava al costat del professorat. Però no és el mateix ser oposició que govern, sembla. 
Per tot això ha arribat l'hora de parlar clar, d'exigir el que és nostre i, si no se'ns fa cas, hem de recórrer a l'instrument que els treballadors empren quan no es reconeixen els seus drets, la vaga. 
Si no s'accepta la negociació dels drets laborals del professorat o no es posen en marxa mesures efectives en un plaç raonable per recuperar-los, el professorat no tindrà altra opció que convocar una #VagaEducativaPV. Ha arribat l'hora d'alçar el cap i exigir el que ens mereixem, allò al que, com treballadors de l'ensenyament, tenim dret!
Menys propaganda, senyor Marzà, i més pasos ferms en el reconeixement dels Drets del professorat.