9/08/2016

Censura a Facebook

L'article que podeu veure encapçalant aquesta entrada i que podeu trobar ací, un article ben interessant sobre la manera com els homes viuen els avanços en els temes d'igualtat, ha sigut censurat per Facebook.

Però no ha sigut censurat pel tema que tracta, no, pel que sembla les normes comunitàries de Facebook restringeixen l'exhibició de nus, i la visió dels pits de les Femen que il·lustren l'article entra en aquesta condició. L'avís és inapel·lable, o elimines l'entrada o no accedeixes a Facebook, sense embuts, sense opció de rèplica.
La veritat que ja sabia alguna cosa d'aquestes condicions, per mares a les que els han censurat fotos donant de mamar, o per altres usuaris que han denunciat aquesta criminalització dels pits de les dones. Si bé quan t'afecta directament t'indigna més, si cal.
Però més enllà del cas concret, el fet em fa reflexionar sobre la imposició d'una moral particular (una moral hipòcrita, retrògrada, mecànica en aquest cas) a un àmbit públic en general. Les normes morals que Facebook adopta han de ser seguides per tots els membres que accedeixen a la comunitat, a fi de comptes, i és una cosa que no podem oblidar, estem a casa seua i per això acceptem les condicions legals quan accedim a la xarxa social. Malgrat tot, no deixa de ser una manera intolerant i autoritària d'imposar una determinada visió de les relacions entre persones que no deixa lloc a la discussió ni al debat.
A més a més, aquests criteris s'imposen de manera automàtica, mecànica, a través d'un algoritme. La moral de Facebook no avalua, només identifica i sanciona, sense contextualització. Evidentment que el fet de ser un algoritme el qui aplica els principis morals no eximeix l'empresa de responsabilitat. A fi de comptes els algoritmes són programacions fetes per humans, i reflecteixen la moral curta de mires, reaccionària i masclista dels propietaris de Facebook.
I tornem al primer punt que hem comentat, Facebook és una empresa privada i sembla tenir dret d'admissió, aspecte que aplica sense remordiments; o t'adaptes o no pertanys als nostres. Fins ací, poc tenim a dir, a no ser que Facebook s'entenga com un servei públic, com un mitjà de comunicació lliure que permet l'expressió d'idees, inquietuds, sentiments, etc. Cosa que, evidentment, no és, tot i que de vegades ens ho vol fer creure.
I el problema és que ens ho creiem, que tenim la sensació que l'Internet és totalment lliure, és una mena d'àgora virtual en la que interaccionem sense traves. Però la realitat és que l'accés a internet és privat, ho fem a través d'empreses de telefonia que poden limitar i restringir la navegació (com passa a la Xina, per exemple) i a través de plataformes com Facebook, Twitter, Instagram, etc.. que imposen les seues normes de manera unilateral. La majoria dels usuaris de Facebook sabem aquestes coses de manera difusa, però confiem que podrem escapar a elles, que a nosaltres no ens afecten, que nosaltres dominem el mitjà, però no és així. I ens n'adonem quan ens passen coses com aquestes, més freqüents del que creiem. I jo era d'aquest grup que creia poder dominar Face. Ara m'he quedat fora de joc i la qüestió exigeix una reflexió més serena. Paga la pena continuar en Face sabent que he d'acceptar unes normes que no compartisc? No estic col·laborant d'aquesta manera a difondre unes normes morals que em semblen contraproduents, discriminatòries, retrògrades i hipòcrites? O he d'abandonar aquesta plataforma i buscar espais més lliures i sans?
En aquestes estic, i vosaltres què en penseu?


48 comentaris:

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Jo el que pense, mira, ara t'ho diré si puc, els esdeveniments dels jihadistes han fet que la figura de la blasfèmia torne al món, és positiu o negatiu? No ho sé, el que sí sé és que cal posar límits, ara l'aparició d'uns cossos nus, si no estan en posició d'odi, si representen la Dona, les dones o l'Home d'una manera ben feliç, jo crec que no deuen estar prohibits.
Jo fa un temps a una persona de la que no diré el nom i en contestació a uns insults vaig posar la foto del meu penis erecte, amb un article, no me'l van censurar, però potser eren altres temps i abans de l'aparició de la blasfèmia.
La pregunta és: Cal que posem límits a la vida? a la Història? o tenim un creixement moral i ètic infinit? El que es diu deconstrucció o dialèctica.

Enric Senabre ha dit...

Estic d'acord amb tu, Vicent, no és el mateix un cos nu net i sense intencions ofensives, o amb intencionalitat política (com és el cas) que un cos utilitzat per ofrendre, i el problema és aquest precisament, que les normes de Facebook criminalitzen el cos en general sense distincions. NO hi ha criteri moral, només aplicació d'un mecanisme basat en creències reaccionàries i estretes de mires.

Lluís ha dit...

Hola, jo ho tendria clar, buscaria altres plataformes (encara que no siguen tan populars com aquesta) que en deixaren expressar lliurement la meua forma de pensar on no existisca tanta censura, simplement perque apareguen un pits... Un abraç.

Anònim ha dit...

En la meua opinió pots mostrar al mon la teua oposició a aquesta llei que fa que no pugues publicar a Facebook un article amb aquestes característiques, però podries haver pensat en coses com aquestes abans d'acceptar la seua política de privacitat.
MGM

Anònim ha dit...

Jo pense que es veritat que Facebook te com un dret d'admissió on si no obsedeixes a les bases que te imposen abans de descarrega-ho, te poden censurar o inclús esborrar-te el teu compte de Facebook.

Peró si estem em ple segle XXI no te que hi haver cap censura, ja que som lliures a expressar-nos, si una persona publica una cosa que no te hi agrada, bloqueges lo que a publicat, així, no te apareixerà, però no talles el seu dret a expressar-se per que pot haver gent que si este a favor o li agrade lo que a publicat.

Per altra part com ja sabem, Facebook bloqueja totes les publicacions on apareixen pits de dones, Peró si bloquegen el de les dones, per que no el dels homes? Per que alguna gent no pensa que pot ser que excite? Jo pense que si les dones no poden pujar fotos del seus pits, si elles volen, els homes tampoc, ja que això seria hipocresia, i homes i dones tenim els mateixos drets.

Com a conclusió, pense que Facebook te la fama que te gracies als usuaris que som nosaltres, així , tots nosaltres deuríem eixir i trobar una altra xarxa social on si que ens deixen expressar-nos amb llibertat i sense cap 'dret d'admissió'.
RAS

Anònim ha dit...

Això em fa reflexionar el masclisme que hi ha a la societat. No es deuria esborrar cap article sense mirar la contextualitat per a vore si l'article pot ser roin o no. Les pàgines estan plegades d'homes sense camiseta i això no és exhibicionisme però si una dona, sent qui dona el pit als fills al nàixer, són les mateixes que rebrem el despreci.
Jo pense que quan entrem a una pàgina com Facebook, avanç de registrar-nos ens fan acceptar unes condicions que imposen ells on posa tot el que esta prohibit i de la manera que es deuria utilitzar la pàgina sense donar-nos l'oportunitat d'expressió sempre que respectem als altres.Això ens lleva a qüestionar-nos si realment pensem el que volem o només el que els informàtics volen que pensem.

SLG

Anònim ha dit...

La meua opinió és que es deuria de revisar tot aquest contingut una vegada els logaritmes que s’encarreguen d’ identificar tot el contingut no permés identifiquen una foto o un text ( com a il·lícit) perquè poden tindre molts significats i no tots roïns.
ARP

Anònim ha dit...

En la meua opinió, tú quant aceptes la política de privacitat ja sas lo que pots o no publicar, perque Facebook te pot borrar una foto o directament el teu conte soles per ixir parts del cos. Hui en dia estem en un món que és lliure expressar la teua opinió com tu vuigues, ami personalment no me pareix bé que censuren una foto sense mirar primer el context i lo que vol expressar com per exemple en la que ixen dones protestant per la igualtat de homes i dones,i ho demostren ensenyant els pits l'associació "Femen" , si al contrari no vols que te aparega alguna publicació pues bloquetges,pero no lleves la seua llibertat a expressar lo que pensa.
Això demostra que Internet no sempre es lliure per publicar el que vols,sino sols el que la página o red social te deixa.
ARU

Anònim ha dit...

En la meua opinió, si tot el mon pujara a Internet el que vol pot molestar a altres persones o perjudicar a altes persones o el que siga, per aixo esta la política de cada xarxa social.Per tindre regles, perquè sense regles podria ser un caos per altra part que censuren algunes coses sense ninguna raó no me pareix be.
MSB

Anònim ha dit...

Aquest article me pareix molt interessant ja que te fa plantejar-te varies qüestions, com ara mateixa: què faig?, m'he elimine el compte en Facebook per el fet de que aquest no esta acceptant a les persones que estan lluitant per la igualtat entre homes i dones? Tindria que fer-ho, però primer Facebook tindria que parar-se a pensar abans de censurar fotos que no estan pujades perquè ells o elles vuiguen lluir el seu cos, sinó perquè volen mostrar els seus valors.
En la meua opinió Facebook es tindria que fixar més en els continguts que volen reivindicar les persones, i no en que hi ha que censurar-lo per el fet de que vaja nua.
AVS

Anònim ha dit...

Jo pense que cadascú es lliure per a expressar la seua opinió i lliure de pujar el que vuiga, si tu no estas d'acord pues no fas cas però tenim q respectar les opinions de tots,sempre amb respecte, esta clar que hi han persones que publiquen fotos o comentaris que poden ser ofensius, aleshores Facebook te el permís de censurar la foto o eliminar el comentari ja que son les polítiques que tu aceptes quan et fas un conter de Facebook i tens que respectar-ho.

MAP

Anònim ha dit...

Per suposat, has de saber el que tu estas acceptant a l'hora de fer-te un compte de Facebook o qualsevol altra, i has de saber que també et poden censurar sense el teu permís una foto que has publicat, ja que pot ser que no siga adequada. Però també, fixant-se en la foto posada de les dones nues, pense que no havia de haver sigut llevada, ja que tu en ixa foto estas fixan-te en el contingut i el que vol significar i no vas a fixar-te només en els mugrons de les dones.
AAR

Anònim ha dit...

Aquets tema també em pareix mal a mi.
No atenc perque censuren a una xica nua, me dona igual si la foto te la finalitat revolucionaria o solamente perque ella vol.Hi ha una barbaritat de video maltratant als animals o imatgens de xiquets morir-se de fam.
Per exemple, en una ocasió, una mare pujá a facebook un video que apareixia ella donant de fumar al seu xiquet petit.Com dixen ficar ixes coses?
Les fotos de gent nua. Si la imatge es, per exepmle, contra el masclisme, perque censuren? Esa persona l'ha pujat amb un bon proposit no per a que la gente observe els seus pits.Encara que la pujara perque si, doncs que faja el que vulga, el seu cos, el seu problema.

ESB

Enric Senabre ha dit...

És molt interessant el fil de comentaris que s'han creat. I la veritat que el tema adquireix molts punts de mira. Teniu raó els qui recordeu que quan accedeixes a facebook dones el teu consentiment a les seues normes, i per tant, ara no tindria sentit queixar-se. Si bé, tots sabem que aquestes normes estan imposades sense massa debat, i això fa que tots les acceptem sense llegir-les massa, perquè no podríem canviar-les. Per això, aquestes haurien de ser molt obertes i tolerants, si es vol afavorir la comunicació i la convivència. Potser Facebook abusa de la seua condició de gran empresa i poca cosa podem fer de manera individual.
Per això és interessant el que diu algú d'unir-se i plantar cara o buscar una xarxa més lliure.
També parleu alguns de la necessitat de que una persona real, física, revisara els resultats de l'algoritme, i teniu molta raó. No podem oblidar que estem parlant de qüestions ètiques, i l'ètica és un assumpte molt humà, que no admiteix automatismes.
També dieu que tractant-se de qúestions polítiques, com el cas de Femen, no s'hauria de censurar el contingut, i també teniu raó en aquest aspecte, doncs la politica forma part de les nostres creences més profundes i s'ha de respectar en una societat democràtica.
És un tema candent aquest de la moral que la xarxa ens encomana i m'alegra veure la vivacitat dels comentaris.

Miguel ha dit...

Jo pense que cadascun es lliure de si mateix,que pot fer lo que li done la gana en el seu cos mentre no se fique en altra persona pot fer lo que vuiga.I hem pareix mal per la gent que no ho respeta que mes te donara que una persona puje una foto al descubert o com ella vuiga..Dixa ser feliç a la gent i no la amargues qui si pujen les fotos es perque volen i lis agra.
MIGUEL

Ruben Ruiz Merino ha dit...

La veritat, internet ha cambiat la forma d'expresar-se amb altres persones y amb grups concrets, però cada vegada ha anat fent-se mes estricte y , anant al gra, s'han fet un poc monyes. Està bè que censuren els comentaris ofensius, o els articles que continguen imatges explicites que no poden vore els menors, però n'hi ha gent que te dret a expressar-se, y crec que tindrien que revisar els articles abans y si tenen un motiu expressiu i bona intencio, deixar-los públics.

Rubén Ruiz

Teo Alcaide ha dit...

Jo pense que no hauria de estar censurat sempre que les dones que mostren els pits estiguen d' acord amb que es publique la seua imatge.
Teo Alcaide

Andrea López ha dit...

La veritat es que Facebook podria censurar moltes mes coses com per exemple molts videos que pujen masclistes i no fixar-se sempre en el mateix com per exemple una dona que esta donant de menjar al seu fill que es algo natural.Però quan van a la platja no els molesta que la gent estiga fent topless. Es algo que no te sentit.

Andrea López

Nuria Orengo ha dit...

Crec que en aquest cas la imatge no deuria haver sigut censurada, ja que aquestes dones estan lluitant contra la manera com els homes viuen els avanços en els temes d'igualtat.
en la xarxa hi ha moltes imatges de xics sense camisa, però com son homes no son censurats. ara si es una dona sense camisa, el censuren al minut.
Jo pense que cada u te la seua opinió, i que es lliure de penjar el que vulga; perquè si ho penja vol dir que la persona sap que ho va a mirar molta gent. es clar que no a tot el món li agrada coses que pugen la gent, però no per aixo te que ser censurat. si no li agrada no fa cas i passa a alguna altra cosa. si una persona s'inscriu a Facebook, Instagram, o a una altra web es conscient del que puje no va a ser privat.
Ara mateixa aquesta es la situació, qui sap en un futur canvie...

Nuria Orengo

Cristina Ballester ha dit...

Si se hem permetix expressar la meva opinió, pense que tant en Facebook com en qualsevol altra pàgina web, mai estarem 100% segurs i "protegits". És cert que moltes pàgines creen protocols de censura alhora de pujar alguna cosa a internet, però pense que en aquest cas aquesta imatge no hauria de ser censurada, ja que representa una crítica a la societat matxista en la que vivim en aquests moments. Pense que quan una persona s'inscriu en una xarxa, és conscient de què deu i no deu penjar (o almenys hauria), però sempre hi han exepcions, i en aquest cas aquestes polítiques de privacitat pot ser útils, ja que així no es podran pujar vídeos o imatges grosseres.
Per últim diré que hi ha certes normes que no em pareixen bé (com a tu), per això buscar altres pàgines més "liberals" pot ser una bona desició.
No sé, però tal vegada, en un futur, Facebook es done conte d'aquestes qüestions i intente donar solucions, però per ara hem de esperar.

Cristina Ballester

Jana Zaragozá ha dit...

Estic completament d'acord amb aquest article, ja que en internet es censuren coses naturals com son els pits, que es una part del cos, y per exemple els videos amb violencia estan permesos, tampoc me pareix correcte que estiguen sexualitzats els pits de les dones y que els dels homes no.

Jana Zaragozá

Iván Lasheras ha dit...

Jo crec que Facebook tindria que canviar la política de censura, ja que fotos com aquestes no tenen ninguna mala idea, a soles vol expressar una idea que no té perquè molestar a ningú, en canvi altres fotos grosseres no són censurades, esperem que prompte canvie aquesta situació.

Iván Lasheras

Samuel Moret ha dit...

Estic d'acord amb tu . Es te que censurar el pits pèro amb una contextualització , si son amb contingut sexual o violent estic d'acord que en una pagina, que no a soles es per a adults, es censure . Es veritat que son molt curts de mires els del Face , pero , Internet es molt extens si no estas d'acord amb les normes o la seua ideologia o el que siga, n'hi ha altres llocs que seran de les mismes idees o similars .
Samuel Moret

Sergio Zazo ha dit...

Jo opine el mateix que els meus companys no estic d'acord que censuren els pits de les dones i després algun vídeo de violència per part d'un terrorista no el censuren

Sergio Zazo

Esteban Santimoteo ha dit...

Jo no estic d'acord en que es censuren aquestes coses ja que eixes fotos les publiquen elles perquè volen. No me pareixeria bé si ho publicara algú sense el permís de la dona que ensenya els pits.
ESTEBAN SANTIMOTEO

Diego serrano ha dit...

es cert que no poden censurar una imatge de una chica nua i després videos de maltracte animal i molts mes, que no ho censuren. en fi que no es lògic censurar certes coses si i certes no, pero bueno internete stá així i hi haura que fer algo per evitar aixó

Diego Serrano

Òscar Devís ha dit...

En la meua opinió pense que Facebook hauria de ser molt menys permissiu amb els temes que sí perjudiquen la integritat de les persones, i no limitar-se en censurar parts del cos com moltes altres que estan permeses, encara que per a les persones amb poques llums aço es considere com a una "intolerable" falta de respecte.

Òscar Devís

David Pintado ha dit...

En la meua opinió estic d'acord amb l'article, ja que la política de censura de facebook no es gens correcta. Per què censurar uns pits i no un acte de violència? Hem de pensar que el propietari de facebook és estatunidenc i a EEUU està molt integrada la violència, aleshores no veuen mal pujar un video de dos persones pegant-se, en canvi veuan molt mal l'exibició del cos nu.Canviarà aquesta situació? Que canvie o no depén de les persones que dirigeixen facebook canviant per ells mateixos o amb les idees i comentaris de la gent. Respecte a la denuncia de la foto pense que no hauria de censurar-se ja que amb la mesura aplicada per eixes dones estan defenent les seues postures i idees. En definitiva, s'hauria de censurar el que es moralment incorrecte i no beneficiant per a les persones, com per exemple un acte de violència.

David Pintado

ivan zanon cavero ha dit...

crec que es un molt bon tema pero jo pense que lo que en realitat es tindria que fer es agafar i exigir una actualització de la política de la web ja que el pensament de kes persones va cambiant.

Andreu Torres ha dit...

Pense que imatges d'aquest tipus no haurien de ser censurades, ja que només estan expressant una opinió mitjançant una imatge sense cap tipus d'ofensa. Hi han altres publicacions molt més greus i que poden incitar a la violència, i no estan censurades perquè són acceptades per les normes de Facebook.Pense que aquestes normes haurien de ser revisades i ,en la meua opinió, canviades pels creadors de la plataforma.

Andreu Torres

Enric Senabre ha dit...

Hola a tots! Estic encantat amb els vostres comentaris perquè aporten una visió interessant del tema que es planteja a l'article. Veig que la majoria esteu d'acord en què la censura que utlitiza Facebook és abosolutament indiscriminada, no distingeix entre uns pits exposats pornogràficament i d'altres exposats en un context de protesta política, i que de fet, retallen la llibertat d'expressió, com afirmen Ruben i Ivan). I sobretot, en que són molt permissius amb la violència i massa restrictius amb la sexualitat.
El resultat és que es demonitza el cos de les dones i la sexualitat en general, com si foren una cosa dolenta i que necessita ocultar-se. Com comenteu molts de vosaltres (Andrea, per exemple), es tracta d'una censura amb una orientació masclista, perquè es criminalitza la sexualitat femenina en casos com aquest i en canvi es permeten publicitats més sexistes que aprofiten el cos de la dona com a reclam.
Però una cosa que ens hem de plantejar tots és que el sistema de censura que produeix aquests efectes està programat en un algoritme que s'aplica mecànicament, i heu de pensar que cada vegada més aquests sistemes automàtics estan més implantats a la nostra vida. El problema és que aquests algoritmes són programats per persones i, massa vegades com en aquesta cas, projecten els seus prejudicis sexistes o racistes.
També és cert, com diu David Pintado que Facebook és una empresa americana i projecta el seu punt de mira permissiu amb la violència i restrictiu amb el sexe.
El comentari de Cristina Ballester és molt interessant també, perquè recorda que hem de ser conscients del que pengem en aquestes xarxes, ja que les polítiques de propietat i privacitat solen ser molt restrictives.
Nuria Orengo recorda, amb bon sentit, que en aquest cas el que censuren és una forma d'expressió política i això és trencar la llibertat d'expressió. I alguns (Samuel, per exemple) proposeu buscar altres plataformes més respectuoses amb la llibertat d'expressió.
La majoria (Andreu, Sergio, Jana, Oscar) assenyaleu la permissivitat amb la violència o la permissivitat amb la violència animal (com comenta Diego) i la tolerància amb comentaris grollers (com comenta Ivan).
Una idea interessant és la que defenseu Miguel, Teo o Esteban, en afirmar que s'haurien d'eliminar les imatges fetes sense permís de la persona afectada, però permetre les que tenen el seu consentiment..
En general, les vostres aportacions han estat molt interessants i agraisc a tots i totes l'expressió del vostre punt de mira.

Aina Zamora ha dit...

Estic d'acord amb aquest article, no estic d'acord que es censure aquesta imatge perquè pense que és llibertat d'expressió i al censurar-la es trenca. Hi han imatges que inciten més a la violència que aquesta, i no estan censurades. Des de el meu punt de vista, s'haurien de revisar les normes de Facebook.

Aina Zamora

Jessi ha dit...


Jo creo que facebook no deberia estar censurado por que pienso que cada persona tiene una libertad es decir que si quieren subir fotos enseñando los pechos deberia dejarles ja que es responsabilidad de esa persona

Jessi Lopez Araujo

Anònim ha dit...

Jo pense que al igual un home pot pujar una foto sense camiseta i no pasa res una dona si es conscient del que fa pot fer el que buiga. D'altra banda no es normal que censuren fotos aixina i que maltracte animal per exemple estiga ahi sense censurar.Victor Badia Ros

ivan teruel ha dit...

Ivan Teruel Celda


Hola,bon dia.Yo pense desde el meu punt de vista que aquesta societat de hui en dia esta molt obsesionada en el fisic y no te la mateixa repercucio que aparegue les mamelles de una dona a que apareguen les mamelles de un home y aixo no deuria de ser aixi,tos deuriem de reaccionar igual al vore a un home que a una dona.
GRACIES,UN SALUT

Adrien Bueno ha dit...

Jo pense que no tenen el perquè de censurar les imatges, cada persona llibertat de expressió i si volen posar eixes fotos que les posen.

Enric Senabre ha dit...

Hola, veig que els últims comentaris poseu l'accent en la llibertat d'expressió, com feu Aina, Jessi i Adrien, i teniu raó, la llibertat d'expressió és una de les garanties d'una democràcia, un dels seus aspectes més importants, i si es retalla, retallem la democràcia i això ho haurien de saber en Facebook i ser més respectuosos.
Si afegim el sesgo masclista com comenten Victor i Ivan, aleshores encara és pitjor, perquè en compte de respectar el cos de la dona i la seua voluntat, el cosifiquem més encara, fins i tot en imatges que no utlitzen sexualment el seu cos.
Aina també recorda, i amb raó, que el criteri és molt més ample en el cas d'imatges de violència, amb les quals no semblen tenir tant de problema.
En general trobe que esteu d'acord en que els criteris restrictius haurien de ser molt amples i no limitar sense analitzar bé el que es retira.
Gràcies pels comentaris

Jaime Ruix ha dit...

Quins són els límits? En quin moment deixa de ser una imatge sexista o llibertària? Quan és un algoritme masclista o no? Com has dit, Enric, ens adaptem a unes normes que no compartim però no per això hem de deixar de donar el nostre punt de vista. A Facebook o a qualsevol altra red social, hem de denunciar o compartir les coses que pensem.
A l`article que has compartit, vull pensar que l`han eliminat pel contingut de les imatges i no per la crítica a la societat. Vull, pero m`és igual. Siga a Facebook o a Twitter, continuaré donant les meues opinions sense por a restriccions. És la nostra llibertat.
Salutacions Enric!!

Anònim ha dit...

Jo pense que cadascú es lliure per a expressar la seua opinió i lliure de pujar el que vuiga a Facebook, si tu no estàs d'acord pues no hi fas cas però hem de fer que la societat accepte que esta be tot i que en alguns paisos hi siga censurable, i a altres on aixo no hi serà, per aixo Facebook deuria ser mes global i mes modern.

Anònim ha dit...

PGG
Pense que aquesta publicació és totalment acertada, ja que algunios polítiques de privacidad de r3edes socials són contradictòries, ja que disen pujar fotos de xiques en escot i no fotos de mares donant de mamar

miquel ha dit...

Estic d'acord amb tu. S'han de censurar el pits asi tenen un context sexual o violent, ja que Facebook no és una pàgina soles per a adults. A més, és una pàgina privada i els seus administradors poden fer el que vullguen, i si hi ha gent que no estiga d'acord, que no lùse.

Anònim ha dit...

(MPE)estic totalment d'acord que les reds socials com facebook,instagram... deurien de ser més lliures en este sentit de putjar fotos de pits o coses que no estem acostumats a vore normalment.El exemple es clar: si un xic putja una foto dels seus pits no pasa res pero d'una xica es tot lo contrari.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb l'article, ja que la política de censura de facebook no és gens correcta. Per què censurar uns pits i no un acte de violència? Hem de pensar que el propietari de facebook és estatunidenc i a EEUU està molt integrada la violència, aleshores no veuen mal pujar un vídeo de dues persones pegant-se, en canvi veuen molt mal l'exhibició del cos nu. Canviarà aquesta situació? Que canvie o no depén de les persones que dirigeixen facebook canviant per ells mateixos o amb les idees i comentaris de la gent. Respecte a la denúncia de la foto pense que no hauria de censurar-se, ja que amb la mesura aplicada per eixes dones estan defenent les seues postures i idees. En definitiva, s'hauria de censurar el que és moralment incorrecte i no beneficiant per a les persones, com per exemple un acte de violència.
Cb>Josepc/b>

Jairo ha dit...

En la meua opinió Facebook al ser una empresa privada pot fer el que vullga amb ella, encara que realment tota norma de censura està malament. Llavors si realment no t'agraden les normes d'una xarxa social pots anar-te'n a una altra com Twitter on no està prohibit els nus. En conclusió, si realment no estes d'acord amb el que esta fent una xarxa social et pots ficar en una altra que segur que serà diferent de l'anterior.

Silviu ha dit...

No és la primera volta que escolta una notícia com aquesta. Açò ja passa des de molt de temps, potser des de els principis de Facebook. Cert és hi ha una gran quantitat de usuaris registrats en aquesta web i per tal de gestionar-lo tot molt millor es intenta fer ús dels algoritmes. Encara així, si és un moviment que intenta promoure l'igualtat per lo menos podrien moderar-ho un poc millor i amb més atenció, no soles amb ajuda d'una màquina.

Silviu valentin Manolescu

Enric Senabre ha dit...

Hola, hola, hola, estimats ex-alumnes, quin goig saber de vosaltres! Com esteu per Foios? De segur que bé, i en 2n de batxillerat! Això ja ho teniu!
Passe a comentar les vostres apreciacions:
Jaime, estic amb tu que nosaltres hem de mantenir la nostra exigència de llibertat, ara bé, i si no ens deixen? Si ens bloquegen, com responem? Aquest és el problema, quina actitud prendre davant d'un mitjà que no afavoreix la llibertat d'expresió.
Anònim 1, és cert que Facebook és i ha de ser global, però de vegades actua amb criteris morals molt concrets i particulars, els més hipòcrites i moralistes, com quan censura fotos de mares donant de mamar.
PGG, d'acord, és contradictori, o pitjor, hipòcrita, com deia abans.
Miquel la teua solució ens porta a buscar altra xarxa social més tolerant i oberta, en coneixes alguna? l'Uses?
MPE, això que comentes és el biaix sexista, als homes mai se'ls suposa mala intenció quan mostren el seu cos, i a les dones sí.
Anònim Josep, la comparació amb les armes de foc és molt adient, i mostra com la moral que segueix Facebook és la de la nord-america profunda, molt tolerant amb la violència i amagant la sexualitat.
Certament, Jairo, facebook és una empresa privada, i aquesta és la gràcia i el problema. Una empresa privada pot ser racista? No ho permetriem, no creus? En canvi açò sí. de totes maneres tens raó, internet està controlada per empreses privades i fa falta més xarxa pública que acomplisca el deure d'informar i formar els ciutadans.
Hola Silviu, sí, el que caldria és personalitzar l'algoritme o supervisar-lo, però això són diners, de totes maneres la mateixa programació de l'algoritme ja diu molt dels prejudicis de qui el fa i el paga. En aquest cas, necessitem les ulleres filosòfiques per combatre els prejudicis, recordes?
Gràcies a tots pels vostres comentaris i un plaer xarrar amb vosaltres.
Ànim i sort!

Anònim ha dit...

Jo pense que cada persona pot fer lo que buiga i si algu puja fotos nuets i despres per el carrer li diguen guarra, puta o algun insult es problema seu que pense lo que fa en la seua vida. Alomillor es que li agraden que li diguen aixo a ixes persones i sino pues que haguera pensat lo que ha fet.

Marc Díez Adrián

JOSE MIGUEL ALCOVER ha dit...

Be, está clar que Face imposa les seues normes i si les vols, be, però sino ja saps. T'acaben censurant per intentar expresar-te lliurement i si a ells no els pareix correcte. Però que és realment correct? Són millors els pits dels homens? L'home pot i la dona no? Jo pensé que hi han altres coses més censurables com les imatges violentes als animals o persones. De totes maneres creec que cadasqú pot pujar el que li agrade i tu decideixes si vols vore-lo o no.