9/08/2016

Censura a Facebook

L'article que podeu veure encapçalant aquesta entrada i que podeu trobar ací, un article ben interessant sobre la manera com els homes viuen els avanços en els temes d'igualtat, ha sigut censurat per Facebook.

Però no ha sigut censurat pel tema que tracta, no, pel que sembla les normes comunitàries de Facebook restringeixen l'exhibició de nus, i la visió dels pits de les Femen que il·lustren l'article entra en aquesta condició. L'avís és inapel·lable, o elimines l'entrada o no accedeixes a Facebook, sense embuts, sense opció de rèplica.
La veritat que ja sabia alguna cosa d'aquestes condicions, per mares a les que els han censurat fotos donant de mamar, o per altres usuaris que han denunciat aquesta criminalització dels pits de les dones. Si bé quan t'afecta directament t'indigna més, si cal.
Però més enllà del cas concret, el fet em fa reflexionar sobre la imposició d'una moral particular (una moral hipòcrita, retrògrada, mecànica en aquest cas) a un àmbit públic en general. Les normes morals que Facebook adopta han de ser seguides per tots els membres que accedeixen a la comunitat, a fi de comptes, i és una cosa que no podem oblidar, estem a casa seua i per això acceptem les condicions legals quan accedim a la xarxa social. Malgrat tot, no deixa de ser una manera intolerant i autoritària d'imposar una determinada visió de les relacions entre persones que no deixa lloc a la discussió ni al debat.
A més a més, aquests criteris s'imposen de manera automàtica, mecànica, a través d'un algoritme. La moral de Facebook no avalua, només identifica i sanciona, sense contextualització. Evidentment que el fet de ser un algoritme el qui aplica els principis morals no eximeix l'empresa de responsabilitat. A fi de comptes els algoritmes són programacions fetes per humans, i reflecteixen la moral curta de mires, reaccionària i masclista dels propietaris de Facebook.
I tornem al primer punt que hem comentat, Facebook és una empresa privada i sembla tenir dret d'admissió, aspecte que aplica sense remordiments; o t'adaptes o no pertanys als nostres. Fins ací, poc tenim a dir, a no ser que Facebook s'entenga com un servei públic, com un mitjà de comunicació lliure que permet l'expressió d'idees, inquietuds, sentiments, etc. Cosa que, evidentment, no és, tot i que de vegades ens ho vol fer creure.
I el problema és que ens ho creiem, que tenim la sensació que l'Internet és totalment lliure, és una mena d'àgora virtual en la que interaccionem sense traves. Però la realitat és que l'accés a internet és privat, ho fem a través d'empreses de telefonia que poden limitar i restringir la navegació (com passa a la Xina, per exemple) i a través de plataformes com Facebook, Twitter, Instagram, etc.. que imposen les seues normes de manera unilateral. La majoria dels usuaris de Facebook sabem aquestes coses de manera difusa, però confiem que podrem escapar a elles, que a nosaltres no ens afecten, que nosaltres dominem el mitjà, però no és així. I ens n'adonem quan ens passen coses com aquestes, més freqüents del que creiem. I jo era d'aquest grup que creia poder dominar Face. Ara m'he quedat fora de joc i la qüestió exigeix una reflexió més serena. Paga la pena continuar en Face sabent que he d'acceptar unes normes que no compartisc? No estic col·laborant d'aquesta manera a difondre unes normes morals que em semblen contraproduents, discriminatòries, retrògrades i hipòcrites? O he d'abandonar aquesta plataforma i buscar espais més lliures i sans?
En aquestes estic, i vosaltres què en penseu?


75 comentaris:

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Jo el que pense, mira, ara t'ho diré si puc, els esdeveniments dels jihadistes han fet que la figura de la blasfèmia torne al món, és positiu o negatiu? No ho sé, el que sí sé és que cal posar límits, ara l'aparició d'uns cossos nus, si no estan en posició d'odi, si representen la Dona, les dones o l'Home d'una manera ben feliç, jo crec que no deuen estar prohibits.
Jo fa un temps a una persona de la que no diré el nom i en contestació a uns insults vaig posar la foto del meu penis erecte, amb un article, no me'l van censurar, però potser eren altres temps i abans de l'aparició de la blasfèmia.
La pregunta és: Cal que posem límits a la vida? a la Història? o tenim un creixement moral i ètic infinit? El que es diu deconstrucció o dialèctica.

Enric Senabre ha dit...

Estic d'acord amb tu, Vicent, no és el mateix un cos nu net i sense intencions ofensives, o amb intencionalitat política (com és el cas) que un cos utilitzat per ofrendre, i el problema és aquest precisament, que les normes de Facebook criminalitzen el cos en general sense distincions. NO hi ha criteri moral, només aplicació d'un mecanisme basat en creències reaccionàries i estretes de mires.

Lluís ha dit...

Hola, jo ho tendria clar, buscaria altres plataformes (encara que no siguen tan populars com aquesta) que en deixaren expressar lliurement la meua forma de pensar on no existisca tanta censura, simplement perque apareguen un pits... Un abraç.

Anònim ha dit...

En la meua opinió pots mostrar al mon la teua oposició a aquesta llei que fa que no pugues publicar a Facebook un article amb aquestes característiques, però podries haver pensat en coses com aquestes abans d'acceptar la seua política de privacitat.
MGM

Anònim ha dit...

Jo pense que es veritat que Facebook te com un dret d'admissió on si no obsedeixes a les bases que te imposen abans de descarrega-ho, te poden censurar o inclús esborrar-te el teu compte de Facebook.

Peró si estem em ple segle XXI no te que hi haver cap censura, ja que som lliures a expressar-nos, si una persona publica una cosa que no te hi agrada, bloqueges lo que a publicat, així, no te apareixerà, però no talles el seu dret a expressar-se per que pot haver gent que si este a favor o li agrade lo que a publicat.

Per altra part com ja sabem, Facebook bloqueja totes les publicacions on apareixen pits de dones, Peró si bloquegen el de les dones, per que no el dels homes? Per que alguna gent no pensa que pot ser que excite? Jo pense que si les dones no poden pujar fotos del seus pits, si elles volen, els homes tampoc, ja que això seria hipocresia, i homes i dones tenim els mateixos drets.

Com a conclusió, pense que Facebook te la fama que te gracies als usuaris que som nosaltres, així , tots nosaltres deuríem eixir i trobar una altra xarxa social on si que ens deixen expressar-nos amb llibertat i sense cap 'dret d'admissió'.
RAS

Anònim ha dit...

Això em fa reflexionar el masclisme que hi ha a la societat. No es deuria esborrar cap article sense mirar la contextualitat per a vore si l'article pot ser roin o no. Les pàgines estan plegades d'homes sense camiseta i això no és exhibicionisme però si una dona, sent qui dona el pit als fills al nàixer, són les mateixes que rebrem el despreci.
Jo pense que quan entrem a una pàgina com Facebook, avanç de registrar-nos ens fan acceptar unes condicions que imposen ells on posa tot el que esta prohibit i de la manera que es deuria utilitzar la pàgina sense donar-nos l'oportunitat d'expressió sempre que respectem als altres.Això ens lleva a qüestionar-nos si realment pensem el que volem o només el que els informàtics volen que pensem.

SLG

Anònim ha dit...

La meua opinió és que es deuria de revisar tot aquest contingut una vegada els logaritmes que s’encarreguen d’ identificar tot el contingut no permés identifiquen una foto o un text ( com a il·lícit) perquè poden tindre molts significats i no tots roïns.
ARP

Anònim ha dit...

En la meua opinió, tú quant aceptes la política de privacitat ja sas lo que pots o no publicar, perque Facebook te pot borrar una foto o directament el teu conte soles per ixir parts del cos. Hui en dia estem en un món que és lliure expressar la teua opinió com tu vuigues, ami personalment no me pareix bé que censuren una foto sense mirar primer el context i lo que vol expressar com per exemple en la que ixen dones protestant per la igualtat de homes i dones,i ho demostren ensenyant els pits l'associació "Femen" , si al contrari no vols que te aparega alguna publicació pues bloquetges,pero no lleves la seua llibertat a expressar lo que pensa.
Això demostra que Internet no sempre es lliure per publicar el que vols,sino sols el que la página o red social te deixa.
ARU

Anònim ha dit...

En la meua opinió, si tot el mon pujara a Internet el que vol pot molestar a altres persones o perjudicar a altes persones o el que siga, per aixo esta la política de cada xarxa social.Per tindre regles, perquè sense regles podria ser un caos per altra part que censuren algunes coses sense ninguna raó no me pareix be.
MSB

Anònim ha dit...

Aquest article me pareix molt interessant ja que te fa plantejar-te varies qüestions, com ara mateixa: què faig?, m'he elimine el compte en Facebook per el fet de que aquest no esta acceptant a les persones que estan lluitant per la igualtat entre homes i dones? Tindria que fer-ho, però primer Facebook tindria que parar-se a pensar abans de censurar fotos que no estan pujades perquè ells o elles vuiguen lluir el seu cos, sinó perquè volen mostrar els seus valors.
En la meua opinió Facebook es tindria que fixar més en els continguts que volen reivindicar les persones, i no en que hi ha que censurar-lo per el fet de que vaja nua.
AVS

Anònim ha dit...

Jo pense que cadascú es lliure per a expressar la seua opinió i lliure de pujar el que vuiga, si tu no estas d'acord pues no fas cas però tenim q respectar les opinions de tots,sempre amb respecte, esta clar que hi han persones que publiquen fotos o comentaris que poden ser ofensius, aleshores Facebook te el permís de censurar la foto o eliminar el comentari ja que son les polítiques que tu aceptes quan et fas un conter de Facebook i tens que respectar-ho.

MAP

Anònim ha dit...

Per suposat, has de saber el que tu estas acceptant a l'hora de fer-te un compte de Facebook o qualsevol altra, i has de saber que també et poden censurar sense el teu permís una foto que has publicat, ja que pot ser que no siga adequada. Però també, fixant-se en la foto posada de les dones nues, pense que no havia de haver sigut llevada, ja que tu en ixa foto estas fixan-te en el contingut i el que vol significar i no vas a fixar-te només en els mugrons de les dones.
AAR

Anònim ha dit...

Aquets tema també em pareix mal a mi.
No atenc perque censuren a una xica nua, me dona igual si la foto te la finalitat revolucionaria o solamente perque ella vol.Hi ha una barbaritat de video maltratant als animals o imatgens de xiquets morir-se de fam.
Per exemple, en una ocasió, una mare pujá a facebook un video que apareixia ella donant de fumar al seu xiquet petit.Com dixen ficar ixes coses?
Les fotos de gent nua. Si la imatge es, per exepmle, contra el masclisme, perque censuren? Esa persona l'ha pujat amb un bon proposit no per a que la gente observe els seus pits.Encara que la pujara perque si, doncs que faja el que vulga, el seu cos, el seu problema.

ESB

Enric Senabre ha dit...

És molt interessant el fil de comentaris que s'han creat. I la veritat que el tema adquireix molts punts de mira. Teniu raó els qui recordeu que quan accedeixes a facebook dones el teu consentiment a les seues normes, i per tant, ara no tindria sentit queixar-se. Si bé, tots sabem que aquestes normes estan imposades sense massa debat, i això fa que tots les acceptem sense llegir-les massa, perquè no podríem canviar-les. Per això, aquestes haurien de ser molt obertes i tolerants, si es vol afavorir la comunicació i la convivència. Potser Facebook abusa de la seua condició de gran empresa i poca cosa podem fer de manera individual.
Per això és interessant el que diu algú d'unir-se i plantar cara o buscar una xarxa més lliure.
També parleu alguns de la necessitat de que una persona real, física, revisara els resultats de l'algoritme, i teniu molta raó. No podem oblidar que estem parlant de qüestions ètiques, i l'ètica és un assumpte molt humà, que no admiteix automatismes.
També dieu que tractant-se de qúestions polítiques, com el cas de Femen, no s'hauria de censurar el contingut, i també teniu raó en aquest aspecte, doncs la politica forma part de les nostres creences més profundes i s'ha de respectar en una societat democràtica.
És un tema candent aquest de la moral que la xarxa ens encomana i m'alegra veure la vivacitat dels comentaris.

Miguel ha dit...

Jo pense que cadascun es lliure de si mateix,que pot fer lo que li done la gana en el seu cos mentre no se fique en altra persona pot fer lo que vuiga.I hem pareix mal per la gent que no ho respeta que mes te donara que una persona puje una foto al descubert o com ella vuiga..Dixa ser feliç a la gent i no la amargues qui si pujen les fotos es perque volen i lis agra.
MIGUEL

Unknown ha dit...

La veritat, internet ha cambiat la forma d'expresar-se amb altres persones y amb grups concrets, però cada vegada ha anat fent-se mes estricte y , anant al gra, s'han fet un poc monyes. Està bè que censuren els comentaris ofensius, o els articles que continguen imatges explicites que no poden vore els menors, però n'hi ha gent que te dret a expressar-se, y crec que tindrien que revisar els articles abans y si tenen un motiu expressiu i bona intencio, deixar-los públics.

Rubén Ruiz

Teo Alcaide ha dit...

Jo pense que no hauria de estar censurat sempre que les dones que mostren els pits estiguen d' acord amb que es publique la seua imatge.




Teo Alcaide

Andrea López ha dit...

La veritat es que Facebook podria censurar moltes mes coses com per exemple molts videos que pujen masclistes i no fixar-se sempre en el mateix com per exemple una dona que esta donant de menjar al seu fill que es algo natural.Però quan van a la platja no els molesta que la gent estiga fent topless. Es algo que no te sentit.

Andrea López

Nuria Orengo ha dit...

Crec que en aquest cas la imatge no deuria haver sigut censurada, ja que aquestes dones estan lluitant contra la manera com els homes viuen els avanços en els temes d'igualtat.
en la xarxa hi ha moltes imatges de xics sense camisa, però com son homes no son censurats. ara si es una dona sense camisa, el censuren al minut.
Jo pense que cada u te la seua opinió, i que es lliure de penjar el que vulga; perquè si ho penja vol dir que la persona sap que ho va a mirar molta gent. es clar que no a tot el món li agrada coses que pugen la gent, però no per aixo te que ser censurat. si no li agrada no fa cas i passa a alguna altra cosa. si una persona s'inscriu a Facebook, Instagram, o a una altra web es conscient del que puje no va a ser privat.
Ara mateixa aquesta es la situació, qui sap en un futur canvie...

Nuria Orengo

Cristina Ballester ha dit...

Si se hem permetix expressar la meva opinió, pense que tant en Facebook com en qualsevol altra pàgina web, mai estarem 100% segurs i "protegits". És cert que moltes pàgines creen protocols de censura alhora de pujar alguna cosa a internet, però pense que en aquest cas aquesta imatge no hauria de ser censurada, ja que representa una crítica a la societat matxista en la que vivim en aquests moments. Pense que quan una persona s'inscriu en una xarxa, és conscient de què deu i no deu penjar (o almenys hauria), però sempre hi han exepcions, i en aquest cas aquestes polítiques de privacitat pot ser útils, ja que així no es podran pujar vídeos o imatges grosseres.
Per últim diré que hi ha certes normes que no em pareixen bé (com a tu), per això buscar altres pàgines més "liberals" pot ser una bona desició.
No sé, però tal vegada, en un futur, Facebook es done conte d'aquestes qüestions i intente donar solucions, però per ara hem de esperar.

Cristina Ballester

Jana Zaragozá ha dit...

Estic completament d'acord amb aquest article, ja que en internet es censuren coses naturals com son els pits, que es una part del cos, y per exemple els videos amb violencia estan permesos, tampoc me pareix correcte que estiguen sexualitzats els pits de les dones y que els dels homes no.

Jana Zaragozá

Iván Lasheras ha dit...

Jo crec que Facebook tindria que canviar la política de censura, ja que fotos com aquestes no tenen ninguna mala idea, a soles vol expressar una idea que no té perquè molestar a ningú, en canvi altres fotos grosseres no són censurades, esperem que prompte canvie aquesta situació.

Iván Lasheras

Samuel Moret ha dit...

Estic d'acord amb tu . Es te que censurar el pits pèro amb una contextualització , si son amb contingut sexual o violent estic d'acord que en una pagina, que no a soles es per a adults, es censure . Es veritat que son molt curts de mires els del Face , pero , Internet es molt extens si no estas d'acord amb les normes o la seua ideologia o el que siga, n'hi ha altres llocs que seran de les mismes idees o similars .




Samuel Moret

Sergio Zazo ha dit...

Jo opine el mateix que els meus companys no estic d'acord que censuren els pits de les dones i després algun vídeo de violència per part d'un terrorista no el censuren

Sergio Zazo

Esteban Santimoteo ha dit...

Jo no estic d'acord en que es censuren aquestes coses ja que eixes fotos les publiquen elles perquè volen. No me pareixeria bé si ho publicara algú sense el permís de la dona que ensenya els pits.
ESTEBAN SANTIMOTEO

Diego serrano ha dit...

es cert que no poden censurar una imatge de una chica nua i després videos de maltracte animal i molts mes, que no ho censuren. en fi que no es lògic censurar certes coses si i certes no, pero bueno internete stá així i hi haura que fer algo per evitar aixó

Diego Serrano

Òscar Devís ha dit...

En la meua opinió pense que Facebook hauria de ser molt menys permissiu amb els temes que sí perjudiquen la integritat de les persones, i no limitar-se en censurar parts del cos com moltes altres que estan permeses, encara que per a les persones amb poques llums aço es considere com a una "intolerable" falta de respecte.

Òscar Devís

David Pintado ha dit...

En la meua opinió estic d'acord amb l'article, ja que la política de censura de facebook no es gens correcta. Per què censurar uns pits i no un acte de violència? Hem de pensar que el propietari de facebook és estatunidenc i a EEUU està molt integrada la violència, aleshores no veuen mal pujar un video de dos persones pegant-se, en canvi veuan molt mal l'exibició del cos nu.Canviarà aquesta situació? Que canvie o no depén de les persones que dirigeixen facebook canviant per ells mateixos o amb les idees i comentaris de la gent. Respecte a la denuncia de la foto pense que no hauria de censurar-se ja que amb la mesura aplicada per eixes dones estan defenent les seues postures i idees. En definitiva, s'hauria de censurar el que es moralment incorrecte i no beneficiant per a les persones, com per exemple un acte de violència.

David Pintado

ivan zanon cavero ha dit...

crec que es un molt bon tema pero jo pense que lo que en realitat es tindria que fer es agafar i exigir una actualització de la política de la web ja que el pensament de kes persones va cambiant.

Andreu Torres ha dit...

Pense que imatges d'aquest tipus no haurien de ser censurades, ja que només estan expressant una opinió mitjançant una imatge sense cap tipus d'ofensa. Hi han altres publicacions molt més greus i que poden incitar a la violència, i no estan censurades perquè són acceptades per les normes de Facebook.Pense que aquestes normes haurien de ser revisades i ,en la meua opinió, canviades pels creadors de la plataforma.

Andreu Torres

Enric Senabre ha dit...

Hola a tots! Estic encantat amb els vostres comentaris perquè aporten una visió interessant del tema que es planteja a l'article. Veig que la majoria esteu d'acord en què la censura que utlitiza Facebook és abosolutament indiscriminada, no distingeix entre uns pits exposats pornogràficament i d'altres exposats en un context de protesta política, i que de fet, retallen la llibertat d'expressió, com afirmen Ruben i Ivan). I sobretot, en que són molt permissius amb la violència i massa restrictius amb la sexualitat.
El resultat és que es demonitza el cos de les dones i la sexualitat en general, com si foren una cosa dolenta i que necessita ocultar-se. Com comenteu molts de vosaltres (Andrea, per exemple), es tracta d'una censura amb una orientació masclista, perquè es criminalitza la sexualitat femenina en casos com aquest i en canvi es permeten publicitats més sexistes que aprofiten el cos de la dona com a reclam.
Però una cosa que ens hem de plantejar tots és que el sistema de censura que produeix aquests efectes està programat en un algoritme que s'aplica mecànicament, i heu de pensar que cada vegada més aquests sistemes automàtics estan més implantats a la nostra vida. El problema és que aquests algoritmes són programats per persones i, massa vegades com en aquesta cas, projecten els seus prejudicis sexistes o racistes.
També és cert, com diu David Pintado que Facebook és una empresa americana i projecta el seu punt de mira permissiu amb la violència i restrictiu amb el sexe.
El comentari de Cristina Ballester és molt interessant també, perquè recorda que hem de ser conscients del que pengem en aquestes xarxes, ja que les polítiques de propietat i privacitat solen ser molt restrictives.
Nuria Orengo recorda, amb bon sentit, que en aquest cas el que censuren és una forma d'expressió política i això és trencar la llibertat d'expressió. I alguns (Samuel, per exemple) proposeu buscar altres plataformes més respectuoses amb la llibertat d'expressió.
La majoria (Andreu, Sergio, Jana, Oscar) assenyaleu la permissivitat amb la violència o la permissivitat amb la violència animal (com comenta Diego) i la tolerància amb comentaris grollers (com comenta Ivan).
Una idea interessant és la que defenseu Miguel, Teo o Esteban, en afirmar que s'haurien d'eliminar les imatges fetes sense permís de la persona afectada, però permetre les que tenen el seu consentiment..
En general, les vostres aportacions han estat molt interessants i agraisc a tots i totes l'expressió del vostre punt de mira.

Aina Zamora ha dit...

Estic d'acord amb aquest article, no estic d'acord que es censure aquesta imatge perquè pense que és llibertat d'expressió i al censurar-la es trenca. Hi han imatges que inciten més a la violència que aquesta, i no estan censurades. Des de el meu punt de vista, s'haurien de revisar les normes de Facebook.

Aina Zamora

Jessi ha dit...


Jo creo que facebook no deberia estar censurado por que pienso que cada persona tiene una libertad es decir que si quieren subir fotos enseñando los pechos deberia dejarles ja que es responsabilidad de esa persona





Jessi Lopez Araujo

Anònim ha dit...

Jo pense que al igual un home pot pujar una foto sense camiseta i no pasa res una dona si es conscient del que fa pot fer el que buiga. D'altra banda no es normal que censuren fotos aixina i que maltracte animal per exemple estiga ahi sense censurar.



Victor Badia Ros

ivan teruel ha dit...

Ivan Teruel Celda


Hola,bon dia.Yo pense desde el meu punt de vista que aquesta societat de hui en dia esta molt obsesionada en el fisic y no te la mateixa repercucio que aparegue les mamelles de una dona a que apareguen les mamelles de un home y aixo no deuria de ser aixi,tos deuriem de reaccionar igual al vore a un home que a una dona.
GRACIES,UN SALUT

Adrien Bueno ha dit...

Jo pense que no tenen el perquè de censurar les imatges, cada persona llibertat de expressió i si volen posar eixes fotos que les posen.

Enric Senabre ha dit...

Hola, veig que els últims comentaris poseu l'accent en la llibertat d'expressió, com feu Aina, Jessi i Adrien, i teniu raó, la llibertat d'expressió és una de les garanties d'una democràcia, un dels seus aspectes més importants, i si es retalla, retallem la democràcia i això ho haurien de saber en Facebook i ser més respectuosos.
Si afegim el sesgo masclista com comenten Victor i Ivan, aleshores encara és pitjor, perquè en compte de respectar el cos de la dona i la seua voluntat, el cosifiquem més encara, fins i tot en imatges que no utlitzen sexualment el seu cos.
Aina també recorda, i amb raó, que el criteri és molt més ample en el cas d'imatges de violència, amb les quals no semblen tenir tant de problema.
En general trobe que esteu d'acord en que els criteris restrictius haurien de ser molt amples i no limitar sense analitzar bé el que es retira.
Gràcies pels comentaris

Jaime Ruix ha dit...

Quins són els límits? En quin moment deixa de ser una imatge sexista o llibertària? Quan és un algoritme masclista o no? Com has dit, Enric, ens adaptem a unes normes que no compartim però no per això hem de deixar de donar el nostre punt de vista. A Facebook o a qualsevol altra red social, hem de denunciar o compartir les coses que pensem.
A l`article que has compartit, vull pensar que l`han eliminat pel contingut de les imatges i no per la crítica a la societat. Vull, pero m`és igual. Siga a Facebook o a Twitter, continuaré donant les meues opinions sense por a restriccions. És la nostra llibertat.
Salutacions Enric!!

Anònim ha dit...

Jo pense que cadascú es lliure per a expressar la seua opinió i lliure de pujar el que vuiga a Facebook, si tu no estàs d'acord pues no hi fas cas però hem de fer que la societat accepte que esta be tot i que en alguns paisos hi siga censurable, i a altres on aixo no hi serà, per aixo Facebook deuria ser mes global i mes modern.

Anònim ha dit...

PGG
Pense que aquesta publicació és totalment acertada, ja que algunios polítiques de privacidad de r3edes socials són contradictòries, ja que disen pujar fotos de xiques en escot i no fotos de mares donant de mamar

miquel ha dit...

Estic d'acord amb tu. S'han de censurar el pits asi tenen un context sexual o violent, ja que Facebook no és una pàgina soles per a adults. A més, és una pàgina privada i els seus administradors poden fer el que vullguen, i si hi ha gent que no estiga d'acord, que no lùse.

Anònim ha dit...

(MPE)estic totalment d'acord que les reds socials com facebook,instagram... deurien de ser més lliures en este sentit de putjar fotos de pits o coses que no estem acostumats a vore normalment.El exemple es clar: si un xic putja una foto dels seus pits no pasa res pero d'una xica es tot lo contrari.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb l'article, ja que la política de censura de facebook no és gens correcta. Per què censurar uns pits i no un acte de violència? Hem de pensar que el propietari de facebook és estatunidenc i a EEUU està molt integrada la violència, aleshores no veuen mal pujar un vídeo de dues persones pegant-se, en canvi veuen molt mal l'exhibició del cos nu. Canviarà aquesta situació? Que canvie o no depén de les persones que dirigeixen facebook canviant per ells mateixos o amb les idees i comentaris de la gent. Respecte a la denúncia de la foto pense que no hauria de censurar-se, ja que amb la mesura aplicada per eixes dones estan defenent les seues postures i idees. En definitiva, s'hauria de censurar el que és moralment incorrecte i no beneficiant per a les persones, com per exemple un acte de violència.
Cb>Josepc/b>

Jairo ha dit...

En la meua opinió Facebook al ser una empresa privada pot fer el que vullga amb ella, encara que realment tota norma de censura està malament. Llavors si realment no t'agraden les normes d'una xarxa social pots anar-te'n a una altra com Twitter on no està prohibit els nus. En conclusió, si realment no estes d'acord amb el que esta fent una xarxa social et pots ficar en una altra que segur que serà diferent de l'anterior.

Unknown ha dit...

No és la primera volta que escolta una notícia com aquesta. Açò ja passa des de molt de temps, potser des de els principis de Facebook. Cert és hi ha una gran quantitat de usuaris registrats en aquesta web i per tal de gestionar-lo tot molt millor es intenta fer ús dels algoritmes. Encara així, si és un moviment que intenta promoure l'igualtat per lo menos podrien moderar-ho un poc millor i amb més atenció, no soles amb ajuda d'una màquina.

Silviu valentin Manolescu

Enric Senabre ha dit...

Hola, hola, hola, estimats ex-alumnes, quin goig saber de vosaltres! Com esteu per Foios? De segur que bé, i en 2n de batxillerat! Això ja ho teniu!
Passe a comentar les vostres apreciacions:
Jaime, estic amb tu que nosaltres hem de mantenir la nostra exigència de llibertat, ara bé, i si no ens deixen? Si ens bloquegen, com responem? Aquest és el problema, quina actitud prendre davant d'un mitjà que no afavoreix la llibertat d'expresió.
Anònim 1, és cert que Facebook és i ha de ser global, però de vegades actua amb criteris morals molt concrets i particulars, els més hipòcrites i moralistes, com quan censura fotos de mares donant de mamar.
PGG, d'acord, és contradictori, o pitjor, hipòcrita, com deia abans.
Miquel la teua solució ens porta a buscar altra xarxa social més tolerant i oberta, en coneixes alguna? l'Uses?
MPE, això que comentes és el biaix sexista, als homes mai se'ls suposa mala intenció quan mostren el seu cos, i a les dones sí.
Anònim Josep, la comparació amb les armes de foc és molt adient, i mostra com la moral que segueix Facebook és la de la nord-america profunda, molt tolerant amb la violència i amagant la sexualitat.
Certament, Jairo, facebook és una empresa privada, i aquesta és la gràcia i el problema. Una empresa privada pot ser racista? No ho permetriem, no creus? En canvi açò sí. de totes maneres tens raó, internet està controlada per empreses privades i fa falta més xarxa pública que acomplisca el deure d'informar i formar els ciutadans.
Hola Silviu, sí, el que caldria és personalitzar l'algoritme o supervisar-lo, però això són diners, de totes maneres la mateixa programació de l'algoritme ja diu molt dels prejudicis de qui el fa i el paga. En aquest cas, necessitem les ulleres filosòfiques per combatre els prejudicis, recordes?
Gràcies a tots pels vostres comentaris i un plaer xarrar amb vosaltres.
Ànim i sort!

Anònim ha dit...

Jo pense que cada persona pot fer lo que buiga i si algu puja fotos nuets i despres per el carrer li diguen guarra, puta o algun insult es problema seu que pense lo que fa en la seua vida. Alomillor es que li agraden que li diguen aixo a ixes persones i sino pues que haguera pensat lo que ha fet.

Marc Díez Adrián

JOSE MIGUEL ALCOVER ha dit...

Be, está clar que Face imposa les seues normes i si les vols, be, però sino ja saps. T'acaben censurant per intentar expresar-te lliurement i si a ells no els pareix correcte. Però que és realment correct? Són millors els pits dels homens? L'home pot i la dona no? Jo pensé que hi han altres coses més censurables com les imatges violentes als animals o persones. De totes maneres creec que cadasqú pot pujar el que li agrade i tu decideixes si vols vore-lo o no.

Carlos Gamero ha dit...

Si bé tens raó en el que dius no és tan fàcil discutir sobre aquest tema, més que res perquè estem parlant d'un algoritme que encara té que créixer per a entendre un context i decidir si ho censura o no. Encara i així Facebook és un espai que no té regulació de cap país, aleshores quina llei s'hi ha d'aplicar per a establir el que se censura o no, els paràmetres marcats per l'unió europea o els de l'0NU? No. Els paràmetres establerts són els que imposen els anunciants, que al cap i a la fi són els que financen la plataforma. No és tan difícil d'entendre, si un par de pits va a fer que la gent menyspreue la xarxa social aleshores anem a censurar-los. L'Internet no es regeix per la llibertat des de fa uns anys sinó pels diners.

Andreu ha dit...

Pense que en la majoria de xarxes socials,com en aquest cas Facebook, ens adaptem a normes que no compartim tan sols pel fet de poder formar part d'aquesta comunitat, però no només per aquest motiu hem de deixar de donar el nostre punt de vista. Casos com aquest són un clar exemple de que hi ha moltes coses que millorar a les xarxes, ja que en aquest article no s'està parlant de res ofensiu o que puga incitar a la violència, i tan sols pel fet de que té una imatge no acceptada per les normes de Facebook, l'han censurat i de segur que hi ha altres articles molt més greus a aquesta xarxa social que no han sigut censurats pel sol fet que tenen imatges acceptades per les normes. Per tant,crec que encara hi han moltes coses que millorar a les xarxes socials, sobretot per a que no passen més casos com el comentat.

Anònim ha dit...

Un nou exemple de censura a Facebook

article

HP

Enric Senabre ha dit...

Hola Carlos i Andreu, benvinguts al meu blog! Respecte del que dieu no estic massa d'acord amb Carlos, ja que el fet de tractar-se d'una empresa privada i transnacional no l'eximeix d'acomplir la legislació dels països als quals actua, ni de saltar-se principis morals universals i menys encara, els drets humans. La llibertat d'expressió està protegida internacionalment i s'ha de treballar per enfortir-la, que és un poc el que demana Andreu. Ara bé, com ho fem? La Comunitat Europea ja ha posat sancions a Google i Facebook justament per saltar-se la legislació comunitària, dons una cosa es pot fer, un òrgan de vigilància que vetle pel respecte de la llibertat d'expressió. Què us sembla?
Gràcies pels comentaris!

Anònim ha dit...

Jo pense que tens raó. La censura a les xarxes socials és molt exagerada i pots ser censurat molt ràpidament si violes les normes o a la companyia no li agrada la teua opinió, encara que siga el que tu penses. Estem acostumats a acceptar que en les xarxes socials hi ha normes que no podem violar i no donem la nostra vertadera opinió. Però la realitat es que hi ha persones que si que diuen la veritat i , encara que són censurades, aconsegueixen fer reflexionar a gran quantitat de persones i ajuden a corregir aquest tema de la censura, que només la defensen les persones propietaris de les xarxes socials i les que posen les normes. Gràcies per llegir el meu comentari. VGM

Anònim ha dit...

En la meua opinió, crec que tot el món deuria ser lliure de publicar el que vullga en les xarxes socials, ja que cada un és lliure de fer el que li done la gana, però Facebook i altres empreses tenen uns algoritmes que censuren certes fotos, i encara que a alguns no li agrade, en realitat és la seua empresa i poden fer el que volen, però clar, estem en el segle XXI i crec que això en la actualitat ja s'hauria de haver superat. Sembla que anem endarrerits en certs aspectes, però no hi ha que perdre la esperança ja que la societat ha avançat molt en les últimes dècades.

EOF

Anònim ha dit...

Jo pense que el algoritme que revisa els articles i els censura si troba alguna cosa «inapropiada», hauria de ser reformulat, perquè no es pot censurar tot el que vulguis, les persones tenen llibertat de publicar el que vulguen (sempre que no siga res molt fort com un arma o un cadàver).
D’altra banda, pense que la censura a les xarxes socials es una conseqüència de la censura en la societat i en el dia a dia, i que si la eliminem, segur que la censura de les xarxes socials també desapareix.
Gràcies per llegir-me.

DGM

Anònim ha dit...

jo opine que la censura en les xarxes socials és massa radical ja que la gent entra en aquestes xarxes amb l`intenció de publicar el que vulga i la censura que es fan de certes imatges no fa més que limitar la llibertat dels publicadors. Per això, des de el meu punt de vista una cada usuari deuria ser llibre de publicar el vullga ,sempre i que no faça mal a ningú altre en el qual cas si que es deuria censurar, però no per el simple fet de que els portadors de la xarxa social consideren que el contingut no és adequat per al public.

VDB

Enric Senabre ha dit...

Hola VGM, supose que tens raó en que les aportacions en positius són més valuoses i justifiquen que continuem utilitzant aquestes xarxes, però en tot cas, com diu EOF el fet de ser empreses privades tampoc justifica que censuren aspectes que pertanyen a la llibertat d'expressió, algú hauria de posar-lo límits, malgrat que, com diu DGM és la societat moltes vegades la que censura. Amb tot, els estats poden fer lleis que garantisquen drets bàsics i tos els haurien de complir. Com diu VDB caldria més llibertat i respecte a les xarxes, però qui posarà fil a l'agulla? És un problema gros, l'equilibri entre respecte i llibertat, en tot cas no haruia de ser Facebook qui decidira, sinó tota la societat democràticament, no creieu?
Gràcies per participar!!!

Anònim ha dit...

El articulome ha parecido muy correcto, las personas adultas tienen derecho a mostras lo que quieran sin ser censuradas. Facebook deberia tomar ese tipo de medidias para evitar que las niñas menores fueran acosadas por pervertidos y no para tapar un cuerpo, ya que cuerpo tenemos todos


M.O.D

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb l'opinió de que la censura a la xarxa es massa dràstica en alguns cassos, però també es veritat que en el moment que et registres en una xarxa social, aquesta et posa a disposició teua un "manual" en el que apareixen totes les normes de la comunitat, que suposadament, deus respectar si vols pertànyer a la comunitat de dita xarxa.

No obstant, moltes vegades es cometen errors per part de els programes de censura automàtics i per part dels equips de les xarxes socials i es poden prohibir determinats continguts que no hi han infringit les normes imposades per la comunitat, a les hores, es deurien perfeccionar aquests algoritmes per a que siguen més precisos a l'hora de censurar.

L.Z.S

Enric Senabre ha dit...

Evidentment MOD, el que volem és que tallen aquests tipus de publicacions però que no s'emporten altres que no tenen una intencionalitat delictiva, sinó d'expressió d'idees.
I Hola LZS, tirar les culpes a l'algoritme és molt fàcil, però no podem oblidar que els algoritmes es programen i el que han de fer és codificar bé allò que es prohibeix, i en cas de dubte, revisar-ho per humans. Els algoritmes no poden ser excusa per retallar la llibertat d'expressió.
Gràcies per participar

Anònim ha dit...

La censura en les xarxes socials és un tema molt complex, per que una dona no pot mostrar els pits o el cul? En canvi un home si que pot fer-ho, vaig a pensar que els humans estem superant "l'enfermetat del masclisme", també em pregunte que passa amb tota la violència que està penjada i no passa res, es per que no és mostren els atributs femenins?, el racisme perquè no està censurat, aquestes preguntes em fan plantejar-me si n'hi han treballadors controlant les xarxes socials.

V.B.C

Anònim ha dit...

Tens raó, no soles Facebook sinó també en altres xarxes socials, com Instagram, també censuren els pits de les dones, però per l'altra banda, no el dels homes. Aquesta decisió de què censurar està influïda per la sexualització del cos de la dona. Jo, personalment, no tinc Facebook, però si tinguera, no m'ho llevaria. Lluitaria per a que el sexisme a les xarxes socials es desfera i per a que el feminisme, la igualtat entre els dos sexes, es globalitzara.

LFM

Anònim ha dit...

Jo crec sincerament que quan algú publica qualsevol fotografia, opinió o article, cal analitzar detingudament quin és el seu objectiu o finalitat que vol aconseguir amb la seua publicació perquè hi ha certes persones que la seua intenció és fer mal a un grup o persona.

Jo pense, que tots som lliures d'escriure el que volem i publicar també. A cas donar el pit al teu fill/filla no és una cosa normalitzada que totes les mares fan amb els seus xiquets i xiquetes en qualsevol moment de la vida i a més, en determinats moments i davant d'un cert públic ? Doncs per aquesta raó, jo crec que és la societat qui ens censura les nostres ideologies i ens priva de tot de totes les nostres llibertats, ja que, si no segueixes el model marcat i exigit per 'la societat ideal' ja estàs titllat d'insurrecte.

RJG

Anònim ha dit...

Tal i com jo el veig, si la teua intenció es fer difusió d’unes idees, imatges o qualsevol tipus de publicació en internet, has de saber primer que milions de persones poden veure-la i que la van a criticar, a bé o a mal, o la van a difondre.

Sabent açò, també hauries de tindre en compte la plataforma utilitzada per a realitzar la publicació, doncs en cas que els propietaris d’aquesta no aproven la teua publicació estàs sota les normes que imposa la plataforma als seus usuaris i no tens res a fer en ella. La solució? Bàsicament crear la teua pròpia plataforma o buscar algun altra més tolerant i liberal (en termes socials) és la manera de solucionar-ho.

El problema radica quan vols utilitzar una determinada plataforma (com Facebook en aquest cas) amb la intenció d’aconseguir una major difusió perquè es molt utilitzada. Personalment, faria l’aportació tant en Facebook com en altra pàgina web més tolerant, per aconseguir així el màxim impacte. Respecte a aquest cas, no pense que uns pits nus de dona siguen motiu de censura, però supose que així es la nostra societat actualment...

OMM

Enric Senabre ha dit...

Evidentment VBC i LFM, aquest és el tema, que la seua censura imposa els seus prejudicis i una visió moral molt particular, carregada de masclisme i racisme, per això no la podem permetre.
Sí, RJG, però quina societat? FAcebook no és la societat, però es creu amb dret a imposar el criteri moral del que parlem abans, i com tu dius apartar tot allò que no encaixa en el seu patró.
Sí OMM, hi ha altres plataformes semblants a Face però sense el seu control, una bona faena a classe, amb el vostre profe, seria buscar-les i veure si són una bona alternativa a aquest face que imposa la seua visió moral del món. Si ho feu, conteu-m'ho per ací!

Anònim ha dit...

Jo crec que el problema de censura a Facebook resideix a l'empresa, ja que segons la seua ideologia posen les seues restriccions. Un altre exemple de censura és
l'aplicació d'Instagram, que també conté censures molt semblants.

Quant a la meua opinió, crec que la censura i el control és adequat sempre i quan siga igual per a tots i totes. En aquest cas considere que hi ha una discriminació masclista. Les dones al igual que els homes han de poder fer les mateixes operacions en l'aplicació. Crec que es un problema de mentalitat que hem de canviar per poder avançar cap a una millora social. Aquesta millora ha de suposar la igualtat entre sexes, gèneres, ètnies, etc.

Pablo José Gómez Cantero

Anònim ha dit...

En primer lloc, pense que mai no podríem dir que Facebook és una pàgina on prima la llibertat d'expressió si es censuren els pits de les dones. D'alguna manera, les condicions que s'han d'acceptar (sí o sí per a obri-te un compte), són "la carta de presentació de l'empresa". Per això, si aquest tipus de contingut és censurat, es pot dir que Facebook és una xarxa masclista on es criminalitza a les dones amb pits. No obstant això, estic segura que si es pogueren publicar, la onada de comentaris masclistes i rancis no tardaria en aparèixer ja que, encara que aquestes xarxes no són l'espill més exacte de la societat, si hi ha una part carregada d'odi que fa molt de soroll a les xarxes socials.

A banda, m'agradaria aprofundir en el terme "llibertat d'expressió", també en relació amb el que he comentat anteriorment. La censura si ha d'existir. LLibertat expressió i democràcia, mai no podran anar de la mà amb normalitzar i blanquejar discursos d'odi. Actualment, les xarxes socials són un mitjà de comunicació més. De fet, molts joves podem arribar a tindre com a referents a persones que només coneguem a través d'aquest mitjà. Per eixe motiu, que es permeten publicar certs comentaris (que no han de contenir precisament un insult), pot ser perillòs, ja que arriben a calar en una part de la societat que comença validar l'homofòbia, el racisme, el masclisme, etc.

En definitiva, pense que certs discursos han de "censurar-se" i hauríem de deixar de portar-nos les mans al cap si veiem una foto dos pits formant part en un article. S'hauria de revisar què no s'ha de permetre i reformular les polítiques d'aquestes empreses.

Lucía García Esteve

Anònim ha dit...

Des del meu punt de vista sobre les cenures de les fotos. Pense que abans de pujar la foto primer tens que saber que vas a pujar, perque después pot tindre diverses repercusions o inclos hi ha gent que en les xarxes socials soles es dediquen a fer mal a la gent perque com no tenen res que fer es dediquen a faltar el respecte a altres.
La meua opinió sobre que la gent puje alguna foto on es veuen els pits (es veritat que tots som lliures de publicar el que volem o escriure el que volem però hi ha que anar en cuidau i és normal que te censuren ja que Facebook és un xrxa social privada.

Marc

Anònim ha dit...

El context és molt important a l'hora de jutgar un contingut. La majoria de les xarxes socials cometen l'error de censurar tot allò que "escape dels límits" que han imposat en el seu espai, sense tindre en compter que ixe contingut "censurable" pot tindre un pes en la idea que vol revindicar-se, i que no té la intenció de ferir a ningú o embrutar l'espai. L'automatització per dels mitjans de censura (mitjançant l'us de bots o algoritmes) no permeten la correcta observació del context d'un material censurat.
hauria d'aplicarse un sistema de revisió de continguts censurats per part d'un administrador humà per evitarsituacions com aquestes, però seria una tarea molt costosa que ocuparia a moltes persones en un treball que no sembla molt "necesari" per a les empreses gegants que porten aquestes xarxes.
Aquest és un problema, en principi, simple, i facilment solucionable en un xicotet entorn controlable, però que suposa un problema molt més complicat per grans entorns multillenguaje com les xarxes socials més utilitzades.

Jorge Sancho Chiacano

Anònim ha dit...

El tema de los desnudos en las redes sociales a día de hoy es un gran problema que todavía se tiene que superar, es denigrante que a una mujer se le elimine una publicación por verse el pezón y a un hombre no pero en este caso "Facebook" al ser una red social privada tiene sus propias normas que si no te gustan aconsejan que no la utilices. Si quieres tener libertad de publicación ves a "Twitter" que tienes una gran libertad.

VP

Anònim ha dit...

Yo estic d'acord amb el que fica en l'article, el fet de que una dona no puga ensenyar el seu cos per Facebook o qualsevol red i els homes si, es totalment discriminatori. És clar que cada red te les seues normes de comunitat però, per que un home pot ensenyar els seus pits i una dona no? Aço és un tema que s'ha donat i es segueix donant hui en dia. Les reds segueixen sense cambiar i potser, quan li pasa aquesta situaciò a algú que no coneixes et donarà igual, però, en canvi, si tu mateix ho vius, et xocarà molt més. Tot això deuria de anar cambiant.

JCT

Anònim ha dit...

Em sembla ridícula la censura aplicada a l'article, però en certa manera ho comprenc.

La gent sol suposar que Facebok és un espai lliure en el qual la llibertat d'expression és un dret fonamental. però devería ser obvi que no ho és.

no és que estigui bé, però vull dir: si no vols que et censurin, utilitza un espai més públic que facebook. és una pena, ja que molta gent utilitza la xarxa riament, i molta fa servir facebook diariament, però no deixa de ser una empresa que va fer el que ells vulguin seguint les polítiques que els facin quedar millor (si permeten nuesa, molta gent es queixaria per que els seus fills haurien accès a "pornografia". si no la prohibeixen menys gent es queixa que no tenen llibertat. doncs van a més còmoda) així que no se la juguen.

amb el pás del temps espere que la gent s'enadone de que els articles bons i lliures no es troben en pagines com Facebook i l'utilització d'aquestos medis privats es desplaçe a un segń joc

Pablo Sancho Chicano

Anònim ha dit...

Es veritat que en Facebook hi ha molta censura i no permiteixen res que siga considerat explícit per la companyia. Es podria argumentar que açò és injust perque el cos nú no tendria que estar considerat explícit perque es sols el cos humà. Però també es pot argumentar que com és la seua pròpia xarxa social poden fer el que vuiguen. Jo pense que idealment no es tendria que censurar el cos humà però si no es censurara molts anuncis desapereixerien i les xarxes socials perdrien diners. O siga que fins a que no es perga esta mentalitat les xarxes socials continuaran censurant.

Enric Hernández Minaya

Enric Senabre ha dit...

Hola Pablo, és cert que si l'aplicació dels criteris de restricció són igualitaris s'evita una certa discriminació, però amb tot, no podem oblidar que són criteris d'una empresa privada i que potser no siguen acceptats per tots i s'imposa una certa visió moral, la de l'empresa en qüestió.
Efectivament Lucia, les empreses també són responsables dels comentaris que utilitzen la seua plataforma per expressar-se, i per tant haurien de restringir els discursos d'odi, si bé el que fan és censurar justament el contrari, la lliure expressió d'idees, potser tenen alguna intencionalitat amagada, no creus?
Sí Marc, la responsabilitat personal és inexcusable, però també un criteri més compartit del que és correcte i incorrecte, no creus?
Molt cert, Jorge, l'automatització fa impossible el que acabem de dir més amunt, i tenir revisors humans seria molt car, però tampoc és casual que els criteris implementats als bots de censura siguen els que són i deixen passar abans un comentari d'odi que una obra d'art amb els pits al descobert.
A mi també m'agrada més Twitter, VP, però encara que abandomen Facebook, allí segueixen implementant el seu criteri.
I qui ha d'impulsar aquest canvi, JCT? Si no ho fem nosaltres, si no protestem creus que ho faran per pròpia voluntat?
Efectivament, Pablo, sempre tenim la via d'abandonar Facebook, però com ja li he dit a VP, Ells seguiran implantant una moral restringida i particular que ens pot afectar encara que no la vulguem veure.
O se li exigesca que respecte certs principis compartits socialment, no creus Enric? perquè el fet de ser una empresa privada no ho justifica tot ni els dona patent de cors per imposar la seua visió moral.
Moltes gràcies a tots i totes, un plaer que us passeu per ací i puguem entrar en discussió en temes com aquest. A reveure!

Anònim ha dit...

Estic d'acord en que a facebook hi ha molta censura, jo pense que massa. Realment jo no censuraría el cos humà ja que es natural, açó té coses a favor i en contra, es podría debatre peró lo més lógic jo crec que sería no censurar el cos ni de homes ni dones.

Alejandro Moreno Cuesta