4/27/2015

Presentació d' El Viatge d'Atena a la Fira del llibre

Presentació de la novel·la de divulgació filosòfica El viatge d'Atena. La presentació correrà a càrrec de Tobies Grimaltos (professor de filosofia i escriptor i divulgador de la filosofia) i l'autor. Però a l'acte prendran vida personatges clàssics de la tradició filosòfica. Comptarem amb Zaratustra, Epíctec, Epicur, Hipàtia d'Alexandria, Simone de Beauvoir, Sartre i la personatge principal del llibre, la jove Atena. No us podeu perdre l'espectacle, us esperem. N'esteu convidats!


He d'agrair, de bestreta, la presentació de Tobies Grimaltos. És tot un honor per a mi comptar amb el referent de la divulgació filosòfica al País Valencià, l'iniciador en la nostra llengua d'un estil de filosofar pròxim i comprensible per a tots els públics. Els seus llibres, El joc de pensar i Pren-te la vida amb filosofia (en aquesta mateixa col·lecció de l'editorial Bromera) han iniciat a generacions de joves valencians en la filosofia i han estat un recolzament fonamental per als qui ens dediquem a ensenyar filosofia.
Confirmat! Simone de Beauvoir assistirà a la presentació del llibre, i em diu que, fins i tot, parlarà amb Atena i li explicarà alguns dels secrets més ben guardats de la filosofia.

Diògenes no podrà assistir a la presentació del llibre de la seua Atena. Tot i haver estat un dels
consellers més assenyats (fins i tot quan es va traure allò a la plaça del barri) que han acompanyat Atena en aquest viatge, ens ha dit que si no deixen entrar els seus gossos ell tampoc anirà. Consultada l'organització de la Fira sembla que no deixen entrar animals i, clar, Diògenes pensa que els gossos son prou més savis que els humans i prefereix no assistir.
Una llàstima!

Hipàtia d'Alexandria, científica i filòsofa, confirma que estarà a la presentació d'El viatge d'Atena, encara que com estàtua humana, la seva nova ocupació per a temps de retallades dels programes d'investigació. Vol parlar amb Atena sobre els avanços científics i la manera de congeniar-los amb una societat millor. Habermas i Martha Nussbaum van dialogar a un programa de televisió quan encara existia la televisió autonòmica, i Atena els va escoltar. Després la van tancar i ara estem orfes de mitjans de comunicació en la nostra llengua. Dissabte, evidentment, no podran acudir a la presentació del llibre, però ens envien el seu salut.


Atenció! Primícia! Epicur, el filòsof del plaer i la disbauxa, la felicitat i la bona vida, l'ateisme i el dubte, assistirà a la presentació d' El Viatge d'Atena. A hores d'ara és Okupa, però va trobar un dia a Atena a la porta de la casa okupada i li va contar els secrets de la felicitat. No us podeu perdre els seus consell si voleu arribar a la felicitat.


Zaratustra el nietzscheà avisa que la mort de Déu és un fet irreversible i que sou vosaltres, tots vosaltres, qui l'heu
mort. 
I ho pensa cridar a pleret a la presentació d'El viatge d'Atena, no debades és el personatge amb el qual s'inicia la novel·la i causa de la crisi adolescent d'Atena. Així que prepareu-vos per a l'espectacle


11 comentaris:

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

Has fet un bon i divertit acudit amb aquesta entrada o article; m'ha agradat, el que tem és que qui més raó pot tenir s'haja quedat amb els gossos, els seus gossos, si és que hi ha algú que tinga raó, tota la raó o alguna raó. O no és de raó del que parlem? Sembla que no, visca la filosofia i que tingues, ara ja seriosament t'ho dic, un gran èxit amb el teu "El viatge d'Atena" i que pugues vendre'l a moltes, moltíssimmes persones, que enfortisques la nostra llengua i la filosofia, amb açò o si més no fer un granet de cada una d'aquestes tres ja et podries donar per satisfet. Una abraçada i molt d'èxit amic!

Vicent

Enric Senabre ha dit...

Gràcies Vicent, a vore si s'acompleixen els teus bons desitjos.

Mari Carmen Cabo Montalt ha dit...

El muntatge que estas preparant per a la presentaciò del "Viatge d'Atena" sembla que serà espectacular. Comptar amb la presència de tants filòsofs importants va a ser genial.
Però, el millor és el llibre, com aconsegueixes al llarg de les seues pàgines, que uns "uls blaus" guien els adolescentes a reconèixer els seus sentiments i a gestionar-los de manera adecuada, regalant-los, al final una brùxola que orientarà a cada ú en el seu viatge.
Moltiiiissssssiiiima sort amb el llibre!
i...... A per un altre!

Enric Senabre ha dit...

Gràcies Mari Carmen, dius paraules molt boniques, supose que motivades per l'amistat que ens uneix. Tot i això, tant de bo siguen certes i la novel·la agrade a un públic ample i servisca per orientar algun viatge personal.

Juan José Morant ha dit...

Quina llàstima. Vaig estar a la Fira el dia 25. M'aguera agradat conéixer-te.

Juan José Morant ha dit...

Quina llàstima. Vaig estar a la Fira el dia 25. M'aguera agradat conéixer-te.

Lluis Senabre ha dit...

Molt amena i entretinguda la presentació! Sort amb la divulgació de la novela! Que la llegeixca molta gent!

Enric Senabre ha dit...

Gràcies per vindre, Lluís, i pels bons desitjos.

Enric Senabre ha dit...

Una llàstima Juan José, a mi també, a veure si la pròxima

efurom1 ha dit...

Ojalá que ese trabajo de divulgación filosófica arraigue en nuestras aulas y en nuestros alumn@s...y que tenga también su proyección en otras comunidades autónomas, en las que no conozco que se esté haciendo este mismo trabajo de divulgación

Enric Senabre ha dit...

En ello estamos, Emilio. Gracias por tus visitas y comentarios