9/22/2014

Ideologia i eleccions

La dreta es distingeix precisament per utilitzar la ideologia en el sentit més marxista del terme. Per a ells, l'aparell ideològic que defensen té la missió de distraure d'una visió ajustada de la realitat o, en el pitjor dels casos, per vendre una realitat que no existeix en la pràctica. Defensen la maternitat públicament, però la desatenen d'ajudes i recolzament. Divulguen la caritat i abandonen els desafavorits. Criden per la llibertat i la limiten en quant poden per mantenir la societat callada.
Potser per això l'actual govern popular ha decidit aparcar la modificació de la llei de l'avortament, per la mateixa raó que la va posar en marxa. Per una convicció ferma en el dret a la vida i la maternitat que diuen defensar? NO, per un càlcul electoralista que els ha fet comptar vots i adonar-se'n que necessiten obrir-se a un centre liberal que perden a gambades.
Durant els tres anys que porten al govern, han alternat mesures ideològiques dirigides al seu electoral més conservador i catòlic, com la Lomce, la llei de seguretat ciutadana o la proposta de llei de l'avortament, amb mesures clarament neoliberals en l'àmbit econòmic, com la reforma laboral, el rescat bancari i el recent anunci de baixada d'imnposts, dirigides a aquest sector suposadament centrista, menys ideologitzat i amb poca convicció catòlica.
Però ara sembla que els comptes no els ixen, perquè mentre no perden vots pel sector més assilvestrat, que no creix electoralment (Vox no ha arrancat), en canvi si que alimenten una Upyd i Ciutadans que furten l'electorat centrista i laic. I mentre, el Psoe de Pedro Sanchez creu poder pescar al mateix centrisme que abandona el partit al govern, tot i que és discutible que això li permeta recuperar el que perd per l'esquerra, amb Podemos i Esquerra Unida.
Sembla que tots volen captar l'electorat centrista que es sol mostrar com la panacea de les victòries electorals, però espere que aquesta vegada, l'autèntic electorat que incline la balança del govern siga un conscient i participau que no es creu les falses promeses electorals i aposta per un canvi de forma de governar i per una democràcia més participativa.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

" espere que aquesta vegada, l'autèntic electorat que incline la balança del govern siga un conscient"
avui t'has llevat positiu, eh? xD

Enric Senabre ha dit...

De tant en tant, ja se sap, un rampell d'optimisme, ha ha

emilio ha dit...

Es cierto que el PP ha compaginado medidas para los más conservadores con medidas neoliberales. Pero creo que Wert y sobre todo Gallardón han sido los payasos: las polémicas originadas por Gallardón creo que hay que entenderlas como "maniobras de distracción" para llevar a cabo su política económica
Y no digo que Gallardón haya sido consciente. Pero su dimisión de todos los cargos creo que se debe a que se ha dado cuenta de que han jugado con él.

Anònim ha dit...

Seguid viviendo en la inopia electoral y mental, que es más incómoda la realidad, mucho más. Al fin y al cabo sois progres y, ya se sabe, los progres tienen ganado el cielo por anticipado. Para eso habéis desalojado a los cristianos e incluso a los leones.