12/03/2013

Mantenir viva la flama

L'illa 63, la revista de llibres de Bromera, dedica el seu número de Nadal a regalar valors.
Ací teniu l'article que he escrit per a l'ocasió:
"Ara que els nostres responsables polítics i educatius han decidit eliminar l'educació formal en valors de les nostres escoles amb una llei retrògrada i elitista, és el moment de fer un pas endavant i mantenir viva la flama de la consciència moral. Acceptar la desaparició de l'educació moral dels currículums educatius significa acceptar un món on es fomente la desmemoria i egoisme, on es veneren  ídols com aquell senyor de les mosques del llibre de Golding que significava la desaparició de la convivència i el domini de la violència, la insolidaritat i el domini del més fort.
Però si l'escola no admet l'educació moral entre les seues parets, pares i mares implicats en la formació dels seus fills i filles, professors i professores compromesos amb una educació integral, ciutadans i ciutadanes convençuts de la necessitat d’una educació que forme ciutadans conscients dels seus drets com a persones, som l’última muralla que ha de protegir la memòria dels embats de l’oblit d’unes paraules carregades de sentit. Som els portadors de la flama que ha de mantenir viu el record d’un món que prefereix els valors humans, un llum que oriente una vida rica en felicitat, carregada d’igualtat i llibertat, assaborida per la solidaritat i el companyerisme, farcida de dignitat i respecte, amerada d’amor i amistat.

Com al Món feliç de Huxley, l’esperança té forma de llibre, i potser algun dia, en un futur més optimista, molts dels joves de hui ens agraesquen el regal d’unes paraules sentides carregades de valors, d’idees morals i de drets humans. Paraules que els ajudaràn a recordar la importància que per a les persones tenen els ideals alliberadors i els valors assumits des d’un compromís amb una humanitat millor. "

6 comentaris:

Mari carmen ha dit...

Si, regalem valors per a que no s'apague la flama.

Enric Senabre ha dit...

Però ho tenim difícil, tot s'ha de dir.

Vicent Llémena i Jambet ha dit...

No és el mateix una societat que apunta a deu que una que apunta a zero, els resultats són completament diferents.

Vicent

Enric Senabre ha dit...

I tant!

efurom1 ha dit...

Al PP no le interesa la educación en valores ni la educación para la ciudadanía, ni en medios de comunicación.
Al PP le interesa que la religión cuente para la nota media.
El PP lleva en su adn "la españa de cerrado y sacristía, devota de Frascuelo y de María..."
Bon Nadal!

Enric Senabre ha dit...

Sí Emilio y està dejando el país como una sacristía medieval. Muy triste!