11/12/2012

14N Vaga general

De tots els sector, l'educatiu és, potser, el que més raons té per fer vaga. Per això bona part del professorat i  del personal laboral de l'IES de Foios criden a la vaga a tots els sectors educatius. I ho fan com saben:

Estimats pares i mares de l’IES Escultor En Francesc Badia de Foios.
"Davant la convocatòria de vaga general del pròxim 14 de novembre, l’assemblea de professorat del centre manifesta el seu recolzament i anima la comunitat educativa a secundar-la.
El procés de deteriorament que ve patint l’escola pública a conseqüència de les retallades en educació ha arribat a extrems preocupants. Concretament al nostre centre l’administració educativa ha suprimit enguany 7 professors (als quals hauríem de sumar els 2 que es van perdre el curs passat), mentre que hem augmentat la matrícula. Això ha implicat l’augment de ratio, amb aules de fins a 35 alumnes. La no substitució del professorat de baixa o vacant ha produït que els seus fills i filles estigueren més d’un mes sense professorat de música, matemàtiques, anglés i religió, amb el consegüent perjudici per a la seua formació. Amb totes aquestes coses es fa evident el desinterés per l’escola pública mentre que augmenten els concerts educatius a centres que segreguen per sexe i a etapes post obligatòries de l’ensenyament. Aquests fets justifiquen una resposta contundent per la nostra part. Si hi afegim la reforma educativa regressiva que es prepara i la situació de la Universitat, a la qual en breu accediran els seus fills i filles i alumnes nostres, i que augmenta els preus de les matrícules mentre redueix les beques, trobem un panorama desolador davant del qual no podem rendir-nos.
Si als problemes específics del nostre centre i de l’educació en general unim una reforma laboral salvatge, unes taxes d’atur del 28% al País Valencià, l’execució judicial de desnonaments als ciutadans mentre es rescaten els bancs, l’augment de la pobresa i retallades socials com també de la repressió a la contestació ciutadana, ens trobem amb un dèficit democràtic i un deteriorament dels serveis públics que dibuixen una societat insolidària que no volem per al nostre alumnat i, suposem, que vostés tampoc per als seus fills i filles.
La major part del professorat farem vaga i no vindrem a treballar, per això cridem la comunitat educativa a secundar la vaga general i assistir a les manifestacions convocades per les diferents organitzacions socials i sindicals.
14N MANIFESTACIÓ A VALÈNCIA PLAÇA SANT AGUSTÍ
QUEDEM A LA TANCA DE LA RENFE QUE DONA A XÀTIVA A LES 18'15. PORTAREM LA PANCARTA DEL CENTRE
14 N TOTS I TOTES EN VAGA
NO TREBALLEM, NO ASSISTIM ALS CENTRES EDUCATIUS, NO CONSUMIM!
Assemblea de professorat de l’IES Escultor En Francesc Badia

12 comentaris:

Jesús Párraga ha dit...

Vos heu oblidat de dir que en tres anys el professorat ha perdut el 25% del seu salari. Trobe que això hauria d'interessar als pares i mares dels alumnes.

josevi ha dit...

Algunos estamos de "huelga" continua, como ya estamos parados, no podemos parar. Pero efectivamente podemos dejar de consumir, de salir, para unirnos a esa "huelga 14N".
Solamente a través de la "presión social (pacífica pero sin pausa)" se pueden hacer frente a este "atropello y expolio (en la educación ha quedado bien manifiesto)" a las clases medias y bajas.

Enric Senabre ha dit...

Jo no crec que els interesse com a pares i mares, i com que l'escrit estava dirigit a ells, hem seleccionat allò que, pensem, els afecta més. Potser és un mal criteri, però com n'hi ha raons per a tots, doncs podem triar.
Bona vaga, Jesús

Enric Senabre ha dit...

Lo intentamos, Josevi, no podemos dejar sin contestación estos atropellos. Sólo faltaba que pareciese que los aceptamos!

Pau DB ha dit...

Enhorabona de nou a l'IES de Foios... ens veiem als carrers!!

Enric Senabre ha dit...

Està convertint-se en el nostre lloc de trobada natural.
A la vaga!

Jesús Párraga ha dit...

El curs passat, a l'assemblea de l'AMPA de l'institut del meu fill vaig dir que la retallada més "visible" (aleshores era així) que patia l'ensenyament estava al salari dels professors i que com a AMPA hauríem de mostrar la nostra solidaritat al Claustre i comunicar al professorat que compreníem i recolçàvem qualsevol mesura que prengueren... Una mare em va dir que què tenia allò a vore amb la qualitat de l'ensenyament dels nostres fills i filles. Altres pares i mares, en canvi, estaven d'acord amb mi. Considera, Enric, que si als pares i mares no els interessa que els profes dels seus fills estiguen ben formats i ben pagats... "apaga y vámonos". Amagar la component "laboral" de la vaga potser seria donar-li la raó al CSIF...

Enric Senabre ha dit...

Aquesta discussió també l'hem tinguda al meu insti, Jesús, i jo només pense que és qüestió d'intel·ligència, de sumar sense restar res. Però està clar que són punts de mira, i nosaltres hem decidit contar només els aspectes que influeixen directament l'alumnat i els pares i mares, i deixar la reivindicació laboral per a altres moments, sense renunciar a ells, clar està!

emilio ha dit...

Puedes imaginar que comparto lo que se dice en esta entrada y si entran aquí 18 profes, contarán cosas por el estilo.
Solo un "pero":
creo que de todos los sectores, la sanidad tiene tantos o más motivos como la educación para ir a la huelga (y para convocar a los ciudadanos).

Enric Senabre ha dit...

Desde luego, Emilio, sólo que cada uno hablamos de lo que conocemos, pero razones tenemos para todos!

emilio ha dit...

Bueno Enric, una cosa es lo que vivimos y otra lo que conocemos. (¿O tal vez no hay tanta diferencia entre una cosa y otra?)
Hoy tenemos un conocimiento vicario de muchas cosas. Y ese conocimiento puede alimentar nuestras preocupaciones.
Seguro que tú estas preocupado por la educación de tu hijo. Pero no te preocupa más su salud?
Cuando vas al médico y te dice (y compruebas) que está desbordado. Cuando se amplian las listas de espera. Cuando los hospitales están como están...¿y las farmacias?
Y sabes lo que dijo un colega tuyo:
"Primum vivere. Deinde..."

Enric Senabre ha dit...

Of course, Emilio, totalmente de acuerdo. te veo muy sensibilizado con el tema, y tienes toda la razón!