10/21/2012

PARES I MARES DEL C.P. PARE CATALÀ DE BENIMACLET FARTS, ENDRECEN ELS SERVEIS DEL COL•LEGI.


Els pares i mares del col·legi públic Pare Català de Benimaclet, València, s’han cansat d’esperar i s’han dedicat a endreçar els serveis del col·legi. Després d’anys de gestions amb la Conselleria d'Educació, i decebuts per l’actitud d’absolut desinterés per l’educació pública i, sobretot, per la salut dels més menuts, els pares i mares han decidit netejar, canviar, pintar i reparar portes, sanitaris, parets i estàncies dels serveis de l’edifici central del col·legi.

L’estat dels mateixos començava a ser preocupant. En aquestes fotos el podem apreciar:






El passat curs, els membres del l'Associació de mares i pares de l'escola van mantindre diverses entrevistes amb els responsables directes del seu manteniment (regidor i tècnics de l’àrea d’educació de l’Ajuntament, direcció territorial d’educació, així com també grups polítics de l’Ajuntament i les Corts). Només hi va haver resposta per part de l'Ajuntament, que va accedir a intervenir en els aspectes relatius a la canalització de l'aigua, que era el que consideraven de la seua competència. Finalment, els pares i mares de l'escola han decidit posar fi a una situació que començava a posar en perill la salut dels seus fills i filles. Els projectes de remodelació de l’escola estan pendents des de l’any 2000, però la “suposada” falta de pressupost ha deixat les coses en una situació cada vegada més insalubre.

En un centre concertat, s’hauria demanat una aportació voluntària als pares i mares per tal de solucionar la situació, vista la incapacitat de l’administració per donar-li resposta, però a un centre públic com el nostre, preferim fomentar el treball en equip, la conscienciació i la implicació de pares i mares a l’escola. Nosaltres concebem l’educació com un projecte conjunt de famílies, escola i societat, i no com una qüestió econòmica. Ací qui ha fallat ha estat l’administració educativa, perquè la comunitat educativa del col·legi sempre ha estat per solucionar problemes i millorar la qualitat de l’educació”, han manifestat des de l’Ampa del col·legi.

En tot cas ha de quedar clar que es tracta d’una acció puntual i amb un fort component de protesta. “Els pares i mares no pretenem substituir el paper que tenen els administradors educatius. Són ells els que han de solucionar el problema, nosaltres només volem posar fi a una situació extremadament greu de manera puntual. Per descomptat que continuarem demanant als responsables que acceleren la remodelació del col·legi i efectuen el seu manteniment en condicions de salubritat.”  Manifesten les mateixes fonts.
I aquest és l'estat en el que han quedat els serveis després de l'acció: 

7 comentaris:

Corpi ha dit...

Per a tindre-ho en compte. I lo de l'administració, de vergonya. Ara bé, també hi ha que educar als xiquets per que es porten millor i no trenquen el que és de tots.

Enric Senabre ha dit...

Això últim també és difícil, també, no sé si més que a l'administració

josevi ha dit...

Es una acción ejemplar, aunque sea puntual y sirva de protesta. Como bien dices la educación es de todos (administración incluida aunque no se de por aludida)

Enric Senabre ha dit...

Algo tenemos que hacer ante la inactividad de los responsables que no se dan por aludidos, no crees Josevi?

emilio ha dit...

La verdad es que había que hacer algo, sobre todo por la salud de los peques. Como dice Josevi, espero que sea una acción puntual, porque con el pretexto del "no hay presupuesto", se pueden acostumbrar a este tipo de soluciones.

Enric Senabre ha dit...

Pues no creas, Emilio, no les ha gustado nada. De hecho nos han amenazado diciendo que ojito con la pintura que hemos utilizado, no sea tóxica! Imbéciles! Pero mira por donde nos han dado más publicidad, hemos salido en los informativos de cuatro y tele 5, i el viernes en las mañanas de la 1. No nos has visto?

emilio ha dit...

No, no lo he visto, Enric. La verdad es que cada vez veo menos tele. Unas veces porque buscas otra manera de informarte y otras por los cambios de los informativos de tve...