5/22/2012

Vaga d'educació

La vaga d'avui ha estat un èxit. Diga el que diga el Ministeri i la Conselleria, el ressò als mitjans de comunicació i la visibilitat social de la vaga l'han convertida en un èxit. Més enllà de les dades de seguiment, de les necessitats econòmiques o de les raons ministerials, la vaga ha guanyat la partida fins i tot abans de realitzar-se. Era un èxit des del moment de la convocatòria, i ha estat un èxit pel seu seguiment.
La vaga és una eina dels treballadors per paralitzar el sistema productiu, o per tombar un govern o per paralitzar unes mesures concretes, però la vaga també és una eina ideològica que desprestigia el govern de torn. La vaga general del sector educatiu d'avui és d'aquest últim tipus. És una vaga que busca carregar de raons la protesta contra les retallades educatives, i ho ha aconseguit. Des d'ahir mateix, les raons dels defensors de les retallades sonaven a postisses, esterotipades... sonaven a excuses. El Ministre o la Conselleria poden desprestigiar el professorat que ha fet vaga, però la societat civil ha percebut perfectament que els irresponsables són les autoritats que deterioren l'educació, i amb ella, les possibilitats d'aquest país. Els mitjans oficialistes poden oferir dades de seguiment ridícules, però la població entén perfectament que ha estat una majoria la que ha lluitat contra l'apatia, el desinterés i l'egoïsme d'uns pocs.
Més enllà del discurs oficial han quedat les raons, unes raons de pes, les raons del futur, de la igualtat d'oportunitats, del dret de l'educació, dels fonaments de la democràcia. La societat civil ha entés perfectament el missatge, i demanarà comptes quan siga el moment.
Avui, els defensors de l'educació pública, de qualitat, igualitària i democràtica, hem guanyat una batalla, però tots i totes sabem que ens queda una llarga guerra per davant. Però ara tenim més energia per afrontar-la.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Genial!!!

Hem vaig emocionar!!

Enric Senabre ha dit...

Gràces anònim!

Moni ha dit...

Pareix que la teua "arenga" d'ahir ha funcionat, no? Més calenta que este post, jeje, ara ja més tranquil :)

Enric Senabre ha dit...

Aquesta vaga estava més que treballada, la gent tenia ganes d'una convocatòria unitària i ben anunciada pels mitjans. Quan les coses es fan bé i n'hi ha necessitat, funcionen

josevi ha dit...

Perfecto Enric. Es un primer paso efectivamente, pero todo largo camino comienza con un primer paso. Las “ autoridades” podrán mentir con los datos y negar la evidencia todo lo que quieran, pero los hechos son los hechos, y solamente engañarán a aquellos que merecen ser engañados.
Salut.

Enric Senabre ha dit...

Josevi, quieren acabar con nosotros, pero nosotros somos el futuro, y con el futuro no podran, por mucho que mientan

Loles ha dit...

He pensat el mateix que tu aquest migdia, quan he vist la cobertura que s'ha fet de la vaga i el temps que s'ha dedicat a la notícia. El ressó mediàtic és important i val a ser positius, però açò no s'ha d'acabar ací. Necessitem noves mesures de pressió, idees, innovació, creativitat... perquè les nostres reivindicacions van per a llarg, em tem. A banda d'això, t'hem d'agrair a tu, entre d'altres, l'esperit encoratjador, la constància i la coherència que ens mostres sempre.

Lluís ha dit...

Sí, tens raó! El resò mediàtic ha sigut important i l´abast d´aquesta vaga també ha segut molt important encara que els polítics de torn s´esforcen a enmascarar allò que és evident, ha sigut secundada per la majoria del colectiu educatiu, al marge de l´habitual guerra de xifres. I com tu bé has dit aquesta és la primera gran lluita d´una llarga guerra.

Enric Senabre ha dit...

Gràcies Loles, i tens raó que ara és el moment de les mesures creatives i imaginatives per mantenir la lluita viva durant un temps.

Enric Senabre ha dit...

Sí llauis, però ens fa falta també el recolzament de tota la societat civil, perquè l'atac és contra el fonament mateix de la democràcia

Helena Bonals ha dit...

Enric, mira't aquesta entrada de bloc:
Ens rebaixen el sou i en diuen austeritat