9/13/2011

INÚTILS!

Escolte la notícia de l'anunci de fallida de Grècia. El seu govern diu que no podrà pagar pensions ni salaris als funcionaris. Llisc que li demanen a Portugal una alte ajustament pressupostari de 1000 milions. Recorde les retallades de casa nostra, les persones afectades, els drames de l'atur, la misèria i la impotència.
I amb tot açò només em ve al cap una paraula, INÚTILS! Però es pot saber qui ha posat al davant dels països de la UE aquesta colla d'inútils, impresentables i ases? M'ho podeu dir? Es pot saber què és el que fan si, quan acaben de reunir-se i proposar unes mesures que diuen necessàries, els resultats econòmics són cada vegada pitjors? Però algú es farà responsable de les seues decisions? No n'hi ha presó per aquest tipus de delicte? Però el pitjor de tot és la reincidència, això hauria de ser castigat de manera més dura si és possible. Alguna raó oculta ha d'haver per a que aquests caps privilegiats que ens governen repetisquen una vegada rere una altra els seus errors. De segur que tenen algun interés ocult, perquè no pot ser d'altra manera, tant rucs no poden ser, de veritat.
Ja està bé de demanar sacrificis i alimentar els mercats amb diners públics. Són un pou sense fons que está menjant-se els recursos de tots. Necessitem un Banc europeu amb capacitat de préstec i gestió, inversió pública, imposts a les grans fortunes i a les inversions financeres, lleis contra el frau i l'especulació. Hem votat els polítics però no els banquers!

6 comentaris:

Álvaro ha dit...

Si no he entendido mal, defiendes que la culpa la tienen los países que dejan el dinero y piden ajustes y más ajustes al país "ayudado"?
Pero si no se intenta reducir el gasto público, cómo crees que se puede superar la crisis, tal vez los recortes no sean la solución, pero que otra opción queda? Subir los impuestos a las rentas altas, posible, pero no es suficiente se necesita reducir el gasto urgentemente, porque como bien has dicho, Grecia podrá pagar las pensiones, los sueldos a los funcionarios... hasta octubre, no más.
Lo que creo realmente es que otro rescate a Grecia solo quiere decir una cosa: Pan para hoy y hambre para mañana, y en su caso el pan de hoy ya es muy escaso.

Enric Senabre ha dit...

Si rescates donant diners als bancs i als inversors, el mateix mercat se'ls menja, desapareixen per la via de l'especulació (vendre valors en gran quantitat baixa el preu). No seria millor controlar l'especulació? No regalar els diners, sinó que, una vegada que els inverteixes, que els tinga un banc nacional que els puga controlar i deixar a qui els vaja a invertir? Solucions n'hi ha, però, és cert, amb el model de Merkel i Sarkozy, i el que ha seguit Zapatero i vol continuar Rajoy, no. Així no! Però crec que ja ha quedat demostrat que aquest mètode no funciona, caldrà provar alguna cosa diferent!

josevi ha dit...

Bien, aquí otro par de comentarios de Iñaki Gabilondo al respecto. El segundo en respuesta a preguntas del primero. Aunque está un poco más moderado que tú Enric, je,je.

http://blogs.elpais.com/la-voz-de-inaki/2011/09/15/

http://blogs.elpais.com/la-voz-de-inaki/2011/09/16/

Enric Senabre ha dit...

Lo dice Iñaki y lo decimos todos, es que es una vergüenza

emilio ha dit...

Bueno Enric, yo no sé si tendrán que ocultar algo. A mí me parece un secreto a voces -y lo he dicho alguna vez en mi blog-. Los alemanes están, calculadora en mano, revisando si les interesa más una alemania europea o una europa alemana. Parece un juego de palabras. Pero no lo es...

Enric Senabre ha dit...

Claro que no, sólo que de tanto calcular les puede salir el tiro por la culata. Desde luego, les falta altura política a estos gobernantes, amplitud de miras, pero mientras tanto nos estan fundiendo