5/14/2011

Política en campanya

Si en algun moment la política es fa insuportable és en campanya electoral. La visió dels polítics amb els seus vestits de diumenge, collars o corbates, pentinat de perruqueria i el millor somriure, és un autèntic atemptat a la democràcia. Sembla que posar cara d’hipòcrita i anar repartint promeses que tots saben que són impossibles de realitzar siga una obligació. I ja sé que tots els polítics no són igual, que n’hi ha uns amb més cara dura i d’altres amb més sinceritat, però la manera de mostrar la campanya electoral als informatius i el predomini d’un grup de polítics determinats a les televisions, fa que la visió dels polítics es veja clarament perjudicada per les campanyes electorals.
No s’entén que es continue amb els passeigs pels barris i mercats, donant les mans i besant xiquets, que es repetisquen debats electorals encartonats i inútils, que es col·loquen espais de propaganda amb formats caducs i infumables. No s’entén això perquè tothom sap que no té cap influència, que no es vota en funció d’aquestes estratègies i que, fins i tot, el que s’aconsegueix es allunyar de les urnes un grapat de ciutadans que volien votar. La política ha de ser una altra cosa, més directa, més participativa, més real. Però en campanya electoral sembla que tot això s’oblide i es torne a la visió més institucional, hipòcrita i mentidera d’aquesta activitat. Fins i tot els partits d’esquerra, que pretenen canviar aquest estatus polític, cauen en la trampa del cartell electoral, el míting i la promesa. Les eleccions només han de ser un pas en el camí, i no haurien de desbaratar una acció eficaç ni de tapar una gestió desastrosa.  

6 comentaris:

josevi ha dit...

Enric 100% d'acord am tu. I ara que fem?

Enric Senabre ha dit...

Això ja no ho se, Josevi, però poden mantenir aquest teatre eternament

Teresa ha dit...

Potser no vinga molt al cas però he rebut aquest "Romanç contra Camps" de Al Tall i no he pogut menys que compartir-lo en vosaltres.
Romanç contra Camps

Enric Senabre ha dit...

Gràcies Teresa, altra vegada t'havien marginat al correu brossa, i no sé perquè, li marque contínuament que no, però et té mania.

Josevi ha dit...

Enric, estaba esperando por si hacias un comentario con respecto a las manifestaciones del 15-M. Apunta a lo que hemos comentado otras veces. Parece que se va tomando conciencia de la situación. Por otra parte, lamentable la actitud que toman los grandes partidos, de como si la cosa no fuera con ellos. ¡Vamos viendo algo!.

Enric Senabre ha dit...

Sí Josevi, es interesante el asunto, y si que me interesaría comentar algo, pero necesito información y reflexión. Aunque, como dices, la respuesta de los grandes partidos es de risa, por no llorar.