4/18/2011

Esperança

Avui ha eixit a la venda el nou llibre-disc dels Obrint pas, Coratge. Ja coneixíem les cançons, però tocar el conjunt afegeix un plaer especial, perquè trobar un producte musical elaborat amb tanta cura i carinyo, és engrescador. Uns textos acurats i apassionats acompanyen un treball musical sòlid, i tot adobat amb un esperit optimista de lluita i esperança en el futur.
Els Obrint pas s'han convertit en un referent intergeneracional, en un model de joventut compromesa i participativa, plena d'ideals que defensar i incansable en unes reivindicacions antigues, ara renovades.
Entre tanta claudicació i cansament que ens envolta, la música i la lletra dels Obrint pas despren ganes de viure, compromís i lluita. Potser aquest és l'esperit que hauria de fer seu la societat valenciana, la que es va reunir al voltant de les Torres de Serrans per reclamar llibertat d'expressió, i la que ha d'acudir a votar el mes que ve. Hem de fugir del victimisme i la impotència, del lament i el record. Hem de passar a l'acció, a construir espais de poder des de la base, a proposar sense por. Un país es construeix en positiu, cara al futur sense oblidar el passat, però des de la proposta i la confiança.
Esperem que l'aposta dels Obrint pas amere aquesta societat aletargada i ens proporcione el referent necessari per continuar endavant.

2 comentaris:

emilio ha dit...

Pues no, no conocía Els Obrint pas, pero lo he buscado en you tube y he localizado "Viure" que habla entre otras cosas de "poder popular".
De tu entrada me llama la atención eso de que se han convertido en un referente intergeneracional y en un modelo de juventud comprometida.
Esto último enlaza con lo que yo decía en mi penúltima entrada sobre "Juventud sin futuro": espero que Deolinda y Els Obrint pas sean el punto de partida de una nueva etapa...y no sólo en lo musical.

Enric Senabre ha dit...

Sí Emilio, salvando las distancias de estilo i tono, creo que los jovenes se estan hartando, y tienen toda la razón