3/02/2011

Senyor Font de Mora, jo l'acuse!

Senyor Font de Mora, jo l'acuse i el faig responsable dels embarassos no desitjats d'adolescents dels pròxims anys, el faig responsable de l'extensió de la SIDA i altres Malalties de transmissió sexual, de la infelicitat que proporciona un model d'amor possessiu i dominant, de les experiències satisfactòries truncades per desconeixement i por, el faig responsable de les víctimes per violència de gènere produïdes per una educació emocional viciada i carregada de tòpics, el faig responsable, també, de la hipocresia moral i la falsa puresa d'una concepció de la sexualitat malalta i retrògrada, que no pensa en les persones i posa per damunt uns principis antiquats i desfasats que porten infelicitat i patiment.
I el faig responsable perquè vosté s'ha carregat els PIES (Programes d'informació i educació sexual), el primer programa que intentava de manera seriosa proporcionar una educació sexual coherent i fiable als nostres adolescents. No era l'única via ni l'única manera, però era la que teníem, un intent d'abordar la formació de les noves fornades de joves de manera sistemàtica i generalitzada. El problema de l'educació sexual al nostre país és el seu caràcter voluntarista i aïllat, i els PIES tenien la virtut, dins de les seues mancances, d'introduir una visió interdisciplinar, de posar a treballar en col·laboració a sanitaris i educadors, d’estendre aquests programes a tots els centres educatius i de fer-ho des d'una perspectiva professional i no moralista.
Ara tot això s'ha acabat, ja se n'ha ocupat vosté i els seus col·laboradors de posar obstacles, de burocratitzar el procés, d'obligar a fer cursos de formació inútils i absurds per tal, només, de desanimar, de posar travetes al camí, de fer por, d'amenaçar a tots aquells que escapen al control, de tancar portes, de tallar vies de diàleg entre sanitaris i educadors. La nova organització dels PIES és una autèntica catàstrofe que s'ha traduït en la pràctica desaparició d'aquests programes. I d'aquesta desaparició els únics perjudicats són els joves. Perquè, a partir d'ara, el que podia ser una porta oberta a una manera més oberta de comprendre la sexualitat i la convivència, continuarà dominada pels mateixos missatges tradicionals, carregats d'estereotips i pors. Si volia satisfer les seues creences religioses integristes i les dels seus amics, només tenia que deixar a la concertada fer el que volgués, cosa que ja feia, però clar, vosté necessitava més, necessitava imposar unes creences integristes i antidemocràtiques a tota la societat.
Moltes gràcies senyor Font de Mora, és vosté un mal conseller i un mal polític, perquè no procura el bé dels seus conciutadans, sinó només imposar les seues creences. I és més, és vosté una mala persona, perquè no busca reduir el dolor al seu voltant.
Però no es preocupe, ací no acaba la cosa, alguns continuaran la faena que vosté ha truncat, perquè al final, la llibertat i l'anhel de felicitat és més gran que tota la mala bava que destil·len vosté i el govern del que forma part. 

15 comentaris:

Jesús Párraga ha dit...

Exagerat!

Corpi ha dit...

I estos tenen por que als països musulmans entren a manar els integristes.

Anònim ha dit...

Què volen aquesta gent insaciable? Volen convertir-nos, adoctrinar-nos, imposar-nos les seues pors, els seus mites, les seues mentides, les seues creences. Tota la vida han d'estar els capellans clavant-se pel mig? Fins a quan aguantaran les esquenes d'aquesta societat maltractada?

Jesús Párraga ha dit...

Allò que jo deia: exagerats!

Enric Senabre ha dit...

Home, una mica exagerat en les atribucions de responsabilitats sí que he estat, Jesús, però en els fets, gens. Vull dir, que ja sé que no és per tant, que l'educació no és tan efectiva, però que el nano aquest és un irresponsable i un integrista, i s'ha carregat una cosa bona que funcionava

Enric Senabre ha dit...

Sempre trobem a l'integrista de l'ull aliè, mai en el nostre, Corpi.

Enric Senabre ha dit...

I això, Joan, que ells ja tenen els seus programes de l'arquebisbat que ofereixen als col·legis concertats. Però no és prou, han de ficar-se amb els altres, volen allargar el braç tot el que puguen, ja saps, per recollir més.

silvia ha dit...

estic d'acord amb la teua entrada Enric , pense que com a mestre i com a ciutadá está molt bé que defengues aquest tema i al igual que tu pense que els alumnes tindriem que tindre el dret de que ens ensenyaren informació sobre la sexualitat i els riscos que aquesta comporta . Em sembla molt mal que ens vuiguen ocultar informació sobre la sexualitat, pareix mentira que vivim a l´epoca que vivim i que hi haja gent amb pensaments tan endarrerits.

emilio ha dit...

No conzco la trayectoria del susodicho fontdemora como para afirmar si tu texto es exagerado. Lo que sí te digo es que tus quejas me recuerdan (en otro estilo, en otro nivel) las que teníamos por mi tierra cuando nos gobernaba -a nivel local- el sr. Gil. Se puede vivir con tipos como gil o font...pero no es lo mismo!

Josevi ha dit...

Todo lo que le has atribuido a ese “Fontdemora” (sea exagerado o no), lamentablemente está ubicado en el subconsciente (y en algunos, en el consciente) de una gran mayoría. No importa quién sea la “personalidad” que esté en el cargo. Su trabajo es “materializar” ese subconsciente-prejuzgador que manifestamos una mayoría. Entonces ¿Cuál es la solución? La solución solamente está, en el aumento de conciencia del individuo, por medio del ejemplo diario de la persona cercana “más consciente” y que se da cuenta de esto (con ejemplo, me refiero a la forma de actuar, no de hablar). Por supuesto, todo esto, asumiendo las fuerzas que pretenden uniformar en la estupidez desde los “estamentos oficiales”

Enric Senabre ha dit...

La verdad, Emilio, es que los políticos valencianos cada vez se parecen más a aquellos del Gil que tuvistéis por allí. Ojalá acaben como aquellos, en la cárcel quien corresponda, y en su casita el resto

Enric Senabre ha dit...

Yo, Josevi, me inclino más por una actuación política coherente y honrada. Creo que no es tan difícil, sólo tendríamos que aumentar el control democrático y la conciencia y participación ciudadana. Sólo!

Enric Senabre ha dit...

Hola Sílvia, benvinguda al blog. Tens tota la raó, no té cap sentit ocultar la sexualitat, però sembla que aquest senyor i els qui pensen com ell, creuen que d'aquesta manera ens salven a la resta, i no se n'adonen que no volem ser salvats, i que ens fan més mal que bé. O sí que se n'adonen, però els té igual

Jesús Párraga ha dit...

Ocultar la sexualitat? Ocultar la sexualitat!!! Em sembla que no vivim al mateix país. Amics esteu fent una muntanya d'un granet d'arena. Sembla com si ser d'esquerres suposara alçar-se de matí i pensar "A vore de què m'indigne hui". Ostres tu, que als països musulmans lapiden i penjen dones, tu. I condemnen a mort els escriptors, i cremen esglésies, i assassinen cristians i cristianes. Collons i recollons... Ocultar la sexualitat? A la nostra societat es fan servir estímuls sexuals fins i tot per a anunciar bolquers a la tele i qualsevol artista mindundi es fa famós a base de cagar-se en el Cristianisme... I tot això a què venia? Ah, sí! a que el Font de Mora a fet una de les seues per a no gastar-se un duro i així, aprofitant que el Pisuerga passa per Sebastopol ens clavem en els bisbes, en el Vaticà i en el Temple de Salomó. Vinga, va... que sempre esteu en el mateix rotllo conspiratori

Enric Senabre ha dit...

La primera, Jesús, crec que ningú ha parlat de l'església, si més no, jo ho he evitat, perquè el problema no és de l'església, sinó de qui l'escolta i li dona joc.
Segon, justament és això el que denunciem, que la nostra societat està molt sexualitzada en àmbits com la publicitat i altres, i prohibida o ocultada en àmbits que podrien donar una perspectiva més saludable, com l'educació. Estem d'acord, al remat.