1/07/2010

La tele pública sense publi


La Televisió Espanyola ha començat l'any sense publicitat. Ha estat aquesta una de les novetats televisives que ha despertat una certa esperança pel que fa al futur de la televisió pública perquè es tracta d'una aposta per clarificar el sentit i les funcions d'aquesta. La lluita pel mercat publicitari havia portat a les públiques a competir per l'audiència d'una manera lamentable en molts casos i a oblidar la vocació de servei públic amb la que naixeren.
Malgrat tot, aquesta aposta serà inútil si no s'acompanya d'un adequat finançament i d'un augment de la qualitat i la producció pròpia. Evidentment que ara ja no cal competir amb les privades en telefem, però sí que ha de continuar competint en les sèries, els informatius, l'entreteniment digne i el cinema. I aquesta aposta necessita diners, perquè res seria pitjor per la televisió que la pública s'adormira en una programació lineal i sense interés. De moment sembla que l'audiència recompensa aquesta línia i això és una bona notícia.

12 comentaris:

emilio ha dit...

Me alegra compartir tu punto de vista, Enric: adecuada financiación, calidad y producción propia son los retos de la "nueva" televisión pública.
Me queda una duda: ¿será el sistema elegido de financiación el más adecuado?
Por ahora tengo mis dudas: ¿tú cómo lo ves?

Enric Senabre ha dit...

A mi me parece bien que la paguemos todos a través de los presupuestos, pero me temo que esto no dure, que otros partidos duden de esta inversión, y que sea entonces cuando caiga el presupuesto y dejemos la Tve como un resíduo del pasado y sin competitividad.
Otro tema es que esta transformación beneficia a las privadas, porque su cuota de publicidad aumenta, y además con las fusiones... pero esto es tema para otro post.

Jesús Párraga ha dit...

El que ha de fer la tele es tornar a posar "Estudio 1" y la "Novela" i el cicle "Cavalgando hacia el oeste" i "La casa del reloj" I RESSUSCITAR LOCOMOTORO! Collons què vell que sóc.

Enric Senabre ha dit...

No t'extranye que ho facen! Com que ara han d'omplir cinc hores més de programació, han de tirar d'arxiu i reposicions, i el locomotor estava molt bé. Encara que jo preferiria que reposaren la Bruja averías que era la canya

Jesús Párraga ha dit...

"La bola de cristal" estava de puta mare. De totes maneres... Fa poc vaig tornar a vore uns episodis d'"El prisionero" i la veritat era insofrible.

Corpi ha dit...

Jo estic encantat amb esta idea. L'altre dia vaig veure una pel·lícula de cap a peus, sense alçar-me del sofà. I quasi em vaig pixar damunt. A l'altra, agafaré la bassenilla. A fer la mà les que fan durar una pel·lícula tres hores.

Enric Senabre ha dit...

Sí Corpi, aquest és un dels problemes colaterals, que no et deixen pixar!
No recorde el prisionero, Jesús, de què anava?

Jesús Párraga ha dit...

Ara voràs: era un espia anglés que deixava l'espionatge i va i el segrestaven i el duien a una espècie d'illa on la gent no tenia noms sinò un nombre i el número 1 no eixia mai. El prota de la sèrie era el número sis i quan intentava fugir eixia una espècie de globus enorme i l'ofegava fins que tornava a aparèixer altra volta al mateix lloc. Era un rotllo psicodèlic de finals dels seixanta... collons que vell que sóc.

emilio ha dit...

Bueno Enric, si se financia a través de los presupuestos, sería otro cantar (que también tiene sus rpo y sus contra).
pero según tengo entendido, la televisión pública se va a financiar con los presupuestos generales sólo en parte. La otra parte, la van a financiar las privadas y las telecos: Esa es la cuestión!

Enric Senabre ha dit...

Efectivamente Emilio, se financia a través de los presupuestos del estado y de las privadas y las telecos, y eso no está mal, al fina y al cabo la privadas se van a beneficiar de la ausencia de publicidad y a las telecos yo las obligaba no sólo a financiar la tele, sino también pelis, que luego ellas se forran con los ADSL para bajarse las pelis.
En principio parece que esta fórmula garantiza el servicio público y no impone obligaciones ni deudas con nadie, y por lo tanto también garantiza su independencia.

Enric Senabre ha dit...

Jo aquesta serie no la veia, Jesús, igual soc massa jove (je je)

Jesús Párraga ha dit...

Ostres Enric que a "Los Simpson" feren una paròdia. Aleshores de "Manix" y "El fugitivo" ja ni parlem, no?