6/11/2009

Aido


No em sorprén, però em resulta curiosa la dèria que han agafat les ràdios dretanes amb la ministra d'igualtat. He de reconéixer, no sense sentiment de culpa, que pels matins quan vaig cap a l'institut faig zàping amb la ràdio. I últimament m'he aficcionat a la COPE. Tranquils, ja sé el que esteu pensant, però us promet que és la millor ràdio per escoltar crítiques a Rajoy. El posen de volta i mitja, i sense contemplacions. A Zapatero també, és cert, però amb ell es comporten amb la condescendència del que es sap en la veritat i aconsella a l'ovella descarriada.
Bé, però el que volia comentar és la ràbia amb la que parlen de Bibiana Aido. Supose que la mateixa creació del Ministeri d'Igualtat ja els deu haver enfurismat, i els temes de que s'ocupa més encara (l'avortament, la violència de gènere, la igualtat), però en el to dels comentaris note una ira especial. En primer lloc solen ser crítiques personals, amb un intent clar de ridiculitzar a una persona que ha demostrat una eficàcia que moltes altres voldrien, per la seua joventut, per ser dona, per ser atrevida, sincera, per la seua família, pel seu origen. A més solen ser crítiques iròniques, mai amb un anàlisi sopesat, mai amb una contraposició d'arguments, supose que perquè creuen que no els necessiten. I per fi, entren en el terreny clarament ofensiu, amb acusacions de "burra" (per no saber que un fetus és un ésser humà), "ignorant" (per no coneixer el castellà i dir miembra), "pija" (perquè ve de família bé, per cert, com la d'ells) i "assassina" (ja sabeu, per defensar l'avortament.
Però no solament la COPE manté aquesta campanya d'intoxicació. Ondacero, fa una campanya molt pitjor, per ser més sibil·lina, més oculta sota una aparent imparcialitat política. Però no us equivoqueu, aquestos encara són més perillosos.

9 comentaris:

Corpi ha dit...

Jo també escolte pels matins, un ratet la COPE. Xissstt, però no ho digues. Este matí n'ha dit una ben grossa el Fedeguico; ha clavat dins del mateix sac a tots els països musulmans perquè lapiden, flagel.len i maten a les dones.

Enric Senabre ha dit...

Si, jo també ho he escoltat, i justament venia d'unes declaracions d'Aido, que comparava als catòlics integristes amb els musulmans integristes. Mare de Deu! Quin sacrilegi! Se li ha calfat la boca al Fedeguico, i ha soltat el que tu dius.
però aquest vici que compartim és confidencial, eh? No ho ha de saber ningú.

Luca Torelli ha dit...

Sembla ser que n'hi ha més gent de la que es suposa que escolta la COPE. Jo m'aixeque amb la descàrrega d'adrenalina de Federico, faig la migdiada amb la palestra y em gite amb César Vidal (ja sé, ja sé: em gite amb la ràdio a l'orella com els iaios) El cas és que és molt divertit i de vegades (moltes vegades) no els manca raó. Pèr exemple: on és l'eficàcia de la miniministra en afers d'igualtat? ës correcte que una ministra de la ideologia de gènere no sàpia el gènere gramatical de les paraules? Un èsser viu de tretze setmanes de gestació esdevé un ésser humà si sa mare és, posem per cas, una elefanta? Vinga home! no podem defendre allò indefensable i una pija es una pija siga sociata o sociato. Recollons i recontrafiga.

emilio ha dit...

Hola Enric: Anoche mismo hubo un "debate" sobre Aido en Tele5. Lo digo entre comillas porque me parece que "La Noria" no es el marco adecuado para este tipo de debates y no entiendo cómo ciertos comentaristas no sólo acuden allí, sino que además entran al trapo de los métodos más amarillentos...
Quizás me estoy desviando de la cuestión, pero es que no quiero criticar a Bibi. Por dos motivos: porque es joven y porque es mujer. Luego, he aquí un nuevo tabú.
Ahora, o decimos que Bibi y Leire lo están haciendo de maravilla o...

Enric Senabre ha dit...

D'acord Luca, és cert que quan no es fa bé, no es fa bé, i cal criticar, i potser de vegades la Cope critica amb trellat. Però el que jo dic és que a la Aido la critiquen amb atacs personals i sense fonaments. ÇCom pots suposar no la critiquen perquè ha desenvolupat poc la igualtat, sinó perquè ho fa massa. Un èxit de la Aido, per a ells és un crim. I compte amb l'orella per les nits, que pot quedar inutilitzada per sobrecàrrega!

Enric Senabre ha dit...

Tienes razón Emilio, puede que a mi también me guste Aido por ser joven, por ser mujer y porque eso en nuestro panorama político es muy raro, entre tanto tio gris, barrigón y calvo.
Pero aún quitando esos factores, creo que está abriendo un camino que no se había transitado en España, y eso tiene mérito. Y más porque conocemos las trabas que la reacción le va a poner.

Luca Torelli ha dit...

Estic d'acord en què vos agraden les dones joves (a mi també) però si això és un mèrit per a ser ministra conec a algunes de dèsset i díhuit anys que no veges. I quant a la igualtat, per ara no hi veig res a no ser una certa desigualtat en propostes desbalotades. Per exemple (i per aquest barri abunden el ensenyants) estaria bé que les xiquetes tingueren la mateixa llibertat per a eixir de l'institut a fumar porros que per a anar a avortar. Imagineu que una xiqueta (si s'aprova la tonteria) tinga necessitat de permís paterno-matern per a eixir de classe perquè té cita amb la clínica d'avortaments on va sense que ningú en casa ho sàpia. Aquesta gent no atempta contra la igualtat, sinò contra la lògica, Ara bé i per tal d'arrodonir aquesta intervenció reaccionària... l'Aido està més bona que la Vega i molt més bona que Chávez.

Enric Senabre ha dit...

Ja ja ja. Bé, no em diras que no alegra la vista tenir ministres d'ambdós sexes joves i guapos. I en el sector masculí, la veritat no hi ha molt on mirar.
Però mira, si estem d'acord els dos i ho sabem, volem una política decidida en favor de la igualtat, per això hem d'espentar i contrarestar a la Cope i demés reaccionaris que tiren cap enrere.

Jesús Párraga ha dit...

Salut per a tots i totes: tinc un blooooooooc (ea, ea, ea) i espere que vingau a fer-me alguna visita (és que m'he cansat de gastar el nom de Luca Torelli)