5/14/2009

Responsabilitat


L'anunci del Ministeri de Sanitat Espanyol sobre la venda lliure a les farmàcies de la píndola de l'endemà, ha generat un seguit de consideracions sobre la suposada sobrecàrrega d'informació de les noves generacions sobre sexualitat, la irresponsabilitat que suposa haver d'acudir a aquest anticonceptiu d'emergència i el fet de no necessitar el consell patern ni per la píndola ni tan sols per avortar.
El Consell d'Infermeria de la Comunitat Valenciana diu que el que cal és més educació sexual, i es queda tan trànquil, perquè el problema és justament aquest, que no hi ha educació sexual.
Crec que amb els joves juguem a un joc injust i irresponsable, els demanem més que a la resta de la població. Se'ls acusa normalment d'irresponsabilitat per l'alta taxa d'embarassos no desitjats, però no es comprova si es major o menor que la de la població adulta. Se'ls demana responsabilitat però se'ls veten les possibilitats dels adults (com avortar o prendre la píndola de l'endemà).
Si demanem llibertat, hem de donar responsabilitat, però la mateixa que a la resta de la població, amb les possibilitats reals que existeixen per evitar patiments innecessaris. Perquè d'altra manera només juguem a culpabilitzar: "haver-ho pensat abans!" Diuen. Però tots hauriem de pensar abans moltes coses, encara que si tenen solució millor que millor.
Per tant, i mentre arriba la desitjada i necessària educació sexual de que parlen els infermers, ajudem a fer la vida una mica més fàcil, que ja tenim suficients complicacions, fins i tot les joves.